Gå til sidens hovedinnhold

Tre tatt for Bengtsson-kidnapping

Tre personer er pågrepet i Østerike, mistenkt for å være innblandet i kidnappingen av den svenske forretningsmannen Fabian Bengtsson.

De tre ble ifølge TV 4 Gøteborg pågrepet av politiet i Østerike på oppdrag fra svensk politi.

Ernst Geiger ved det østerrikske politiet opplyser til tv-kanalen at det dreier seg om en pågripelse i forbindelse med bistand til annet land, og bekrefter at det har tilknytning til kidnappingen av Bengtsson.

- Ikke gjerningspersonene
- Men det dreier seg ikke om de direkte gjerningspersonene, sier Geiger.

Det er ukjent hvilken nasjonalitet de tre personene har, og hvorvidt det er noen av disse som er siktet og fengslet in absentia i Gøteborg.

Politiet i Gøteborg ville ifølge Aftonbladet ikke kommentere pågripelsene ved 19-tiden onsdag kveld.

I en pressemelding opplyser imidlertid svensk politi at personen som ble fengslet in absentia i Gøteborg, sitter fengslet hos politiet i Wien. Mannen er ifølge politiet fengslet for lovbrudd som blir tatt hånd om av østerriksk politi.

Jakter på «Johhny»
Ifølge Aftonbladet jakter politiet på ytterligere på en mann, som er etterlyst via Interpol. Mannen skal gå under navnet «Johnny» og politiet skal konsentrere seg om å lete i Litauen og England.

Den mistenkte skal ikke ha tilknytning til Sverige og har et franskklingende etternavn. Svensk politi er imidlertid usikker på mannens navn.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken