Gå til sidens hovedinnhold

Tre tatt for voldtekt på samme fest

Tre menn i 20-årene er siktet for voldtekt etter en privatfest i Trondheim i jula. På Romerike er to menn pågrepet for voldtekt.

Politiet i Trondheim har satt i gang en bred etterforskning etter at to 16 år gamle jenter i romjula anmeldte tre menn for to voldtekter. To av mennene er siktet i den ene saken, mens den tredje mannen er siktet for voldtekt av den andre jenta.

- Tre menn rundt 20 år er siktet for voldtekt. En av dem er siktet i en av sakene, mens de to andre er siktet i den andre saken, sier politiadvokat Eirik Lereim ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

På samme fest

De to angivelige voldtektene skal ha skjedd på en privatfest i en leilighet i Trondheim 4. juledag.

- Voldtektene skal ha skjedd på den samme festen, sier Lereim.

Mennene ble pågrepet to dager etter festen, men ble løslatt nyttårsaften.

- De tre mennene ble pågrepet og avhørt. I løpet av nyttårsaften foretok vi en rekke vitneavhør, også flere avhør av de fornærmede, og da mente vi at det ikke var noen fare for bevisforspillelse lenger. Derfor ble de løslatt, sier politiadvokaten til Nettavisen.

Nekter straffskyld

Alle de tre nekter for å ha voldtatt de to 16 år gamle jentene.

- De nekter straffskyld, sier Lereim.

Han opplyser at de har gjort en rekke beslag i saken, blant annet av mobiltelefoner og datautstyr.

- Kjente mennene de to jentene fra før av?

- Forholdet mellom de angivelige gjerningsmennene og de fornærmede har vi ikke noe ønske om å gå inn på foreløpig fordi en del vitneforklaringer gjenstår. Men de var til stede på samme fest, sier politiadvokaten.

Lereim sier de foreløpig er litt usikre på hvor mange som var til stede på festen, men at de tror det ikke var noen stor fest.

- Det er gjort medisinske undersøkelser som vi avventer resultatet av, sier han.

To på Romerike
Også på Romerike i Akershus etterforsker politiet to voldtektsanmeldelser som ble levert inn i jule- og nyttårshelga. Den ene saken gjelder en kvinne i 20-årene som ringte politiet klokken 04.57 1. nyttårsdag for å anmelde en voldtekt. Den andre voldtektsanmeldelsen ble levert inn av en kvinne om lag to timer senere samme dag.

Voldtektene skal ha skjedd i privatboliger på henholdsvis Skedsmo og Ullensaker. To menn er pågrepet, begge med status som mistenkte.

En av de pågrepne er i 20-årene, den andre er under 20 år gammel.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter