Anna Politkovskaja var kjent for å være den mest kritiske journalisten i Russland. Hun har blant annet dekket konflikten i Tsjetsjenia, samt vært en stor kritiker av tidligere president Vladimir Putin.

Hun ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Moskva 7. oktober 2007.

FSB-mann siktet
Den russiske etterforskningskomiteen opplyser at en fjerde mann har også blitt siktet for embetsmisbruk. Mannen er ansatt som offiser ved det russiske sikkerhetspolitiet FSB (tidligere KGB), melder BBC.

Russiske myndigheter jakter fortsatt på Rustam Makhmudov, som de mener avfyrte de dødelige skuddene.

Etterforskningskomiteen har ikke opplyst hva som er motivet bak drapet på Politkovskaja, eller hva som har vært den enkeltes rolle i drapet.

Drapet på Politkovskaja rystet det internasjonale samfunnet, men fikk lite spalteplass i de russiske mediene. Menneskerettighetsorganisasjoner har i ettertid rettet anklager mot de russiske myndighetene om at de har gjort altfor lite for å beskytte journalister.

- Ikke over ennå
Tidligere kollegaer av Politkovskaja mener at saken vil fortsette å rulle i lang tid fremover.

- Jeg har flere ganger sagt at dette bare er en del av saken. Det er ikke over ennå, og det kommer både en annen og tredje del, sier Sergei Sokolov, som er viseredaktør i en av Russlands uavhengige og kritiske aviser.

Siktelsen mot en femte mann, som ble anklaget for å ha gitt drapsmannen bostedsadressen til Politkovskaja, er henlagt grunnet manglende bevis.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag