Gå til sidens hovedinnhold

Treåring skutt og drept i Irak

Væpnede menn drepte onsdag en irakisk journalist og hans tre år gamle sønn. I Bagdad ble en ansatt i innenriksdepartementet kidnappet.

Oberst Riyadh Katei Aliwi, som jobber i innenriksdepartementet i Irak, ble dratt ut av bilen sin sør i den irakiske hovbedstaden og bortført, opplyser en talsmann for departementet til Reuters.

Journalisten som ble drept i Basra, Abdul Hussein al-Basri, jobbet for det USA-støttede tv-selskapet Al-Hurra TV. Også journalistens tre år gamle sønn ble drept. De ble skutt da de forlot familiens hjem.

Nyhetsbyrået AP melder at væpnede menn onsdag kidnappet en irakisk politioffiser, men løslot ham fem timer senere. Ifølge det irakiske innenriksdepartementet ble politioffiseren tatt til fange langs motorveien i Dora, sør for Bagdad. Han ble etter fem timer løslatt, i god behold.

Politiet i Dora opplyser at også en annen politiofiser er bortført og fortsatt holdes fanget, men innenriksdepartementet opplyser at de ikke har noe som kan bekrefte den historien.

Disse angrepene er de siste i en lang rekke angrep fra opprørere etter valget 30. januar. I går ble minst 21 mennesker drept i en selvmordsaksjon i Bagdad, mens 27 personer døde i selvmordsangrep to stedet i Irak mandag. Grupper med tilknytning til al-Qaida har tatt på seg skylden for alle disse tre terroraksjonene.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021