Gå til sidens hovedinnhold

- Trekk deg, Ferguson!

Manchester United-manageren får kanskje snart noen brev. Mange brev.

Manchester Uniteds amerikanske eier, Glazer-familien, er ikke høyt elsket av klubbens største fans. Nå vurderer en gruppe å be manager Alex Ferguson om å trekke seg i protest mot den amerikanske styringen av klubben.

Gruppa mener det vil være den ultimate protesten.

Flere protester
Ideen ble ifølge The Guardian diskutert på et møte før helgas kamp mot Burnley, og avisen presenterer saken som sin toppsak mandag. Da kom det fram at supporterne vurderer å hente inn Eric Cantona som frontfigur i kampen mot Glazer-familien. I tillegg vil det bli arrangert en protestmarsj i forbindelse med Mesterliga-kampen mot AC Milan på Old Trafford 10. mars. Fans med sesongkort vil også bli forsøkt påvirket til å ikke fornye sesongkortene.

Mer enn 300 fans deltok på møtet, og et av forslagene var altså også å sende et brev til Alex Ferguson hvor de ber ham om å trekke seg.

- Han hevder at han er en sosialist, en tidligere butikkarbeider og en mann av folket, så han må være skremt av det som skjer. Det kunne riktignok kun skje hvis tusenvis av mennesker sendte en kopi av brevet til Ferguson hvor det fortelles om frykten vår - at hvis Glazer-familien beholder kontrollen så vil hans ettermæle bli ødelagt. Vi ønsker ikke det, og jeg tror ikke han ønsker det, heller, sier Johnny Flacks, tidligere formann i gruppa «Independent Manchester United Supporters' Association» og en av de som grunnla «The Manchester United Supporters' Trust».

Under selve kampen fjernet Manchester United et banner med påskriften, «Elsker United, hater Glazer».

Les også:Dette er Uniteds største frykt

- Ja, det er latterlig...
Spørsmålet er i hvilken grad fansen likevel kan vinne fram. Ferguson har alltid forsvart Glazer-familien etter at de overtok klubben, men det er usikkert hva han tenker om utviklingen den siste uka. Da kom det fram at Manchester United vurderer å selge både banen Old Trafford og treningsanlegget Carrington - for så å leie det tilbake igjen.

- Ja, det er en ganske latterlig scenario. Vi snakker om en manager som har opplevd så mye og som har skapt dette monsteret med navn Manchester United. Men vi må se ting i et større perspektiv. Fakta er jo at dette monsteret faktisk taper penger selv om 70.000 betaler for å se hver eneste kamp, sier Flacks videre.

- Dette kunne være Fergusons mulighet til å fortelle at noe måtte gjøres, og at han tenkte på klubben på lang sikt - hvis konsekvensen ble at Glazer-familien solgte seg ut raskere. Hvis han sa at han skulle trekk seg, vil det kanskje også få potensielle kjøpere til å skynde seg, fortsetter Flacks.

Flacks og Ferguson skal være gamle kjente.

- Det å flytte til Carrington var Alex Fergusons baby. Han må være vettskremt av tanken på å selge det hele bare for å leie det tilbake. Da vil jo United ikke være noe bedre enn en vanlig amatørklubb som heller ikke eier sin egen treningsbane.

PS. Manchester United supporters' trust understreker at synspunktet om at Ferguson skal trekke seg ikke er noe gruppa står for, men at det var en idé Johnny Flacks selv fremmet på møtet. Forslaget ble for øvrig møtt med en blanding av hoderisting og applaus fra de andre medlemmene, skriver united.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå

Kommentarer til denne saken