Gå til sidens hovedinnhold

Trekker seg fra granskingen

NTNU takket torsdag nei til å være med i granskingskommisjonen etter forskerskandalen.

Torsdag morgen skrev TV 2 Nettavisen at det stilles spørsmålstegn ved at NTNU er med i granskingskommisjonen etter forskerskandalen. Jon Sudbøs tvillingbror, Asle, er professor ved NTNU og var også medforfatter på forskningsrapporten som nå blir gransket. Likevel var universitetet representert i kommisjonen som skal granske jukselegen.

Torsdag kveld kom meldingen om at NTNU trekker seg fra kommisjonen.

- NTNU mener at det er svært viktig at det ikke kan sås noen tvil om granskingskommisjonens uavhengighet i dens arbeid for å få fram alle fakta i saken, sier prorektor Astrid Lægreid.

– Vi ønsker ikke selv å sitte i kommisjonen, men vil på alle måter stå til disposisjon for kommisjonens arbeid – med materiale, råd om kompetanse og andre bidrag kommisjonen måtte etterspørre, sier han.

I kommisjonen deltar ved siden av kommisjonsleder Anders Ekblom, spesialrådgiver Gro E. M. Helgesen (Norges Forskningsråd), seniorforsker Aage Tverdal (Nasjonalt Folkehelseinstitutt) og professor Dag Thelle (Universitetet i Oslo) i granskingen.

Kommisjonen, som opprettes på initiativ av Rikshospitalet og Universitetet i Oslo, skulle opprinnelig også få representanter fra National Cancer Institute (NCI), USA, en representant fra NTNU og en jurist utpekt av Universitetet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken