Gå til sidens hovedinnhold

Trekker seg ikke fra Ap-verv

LO-leder Gerd-Liv Valla vil ikke trekke seg fra valgkomiteen i Ap. - Beklagelig, mener Ap-representanter.

Det kom fram under LO-lederens pressekonferanse i Folkets hus fredag.

- Vervene i Ap er noe som man blir spurt om av Aps organer. Jeg synes ikke saken i dag er å ta stilling til det. Det som har vært brennede viktig for meg denne uka, har vært forholdet til LO, våre medlemmer og våre ansatte på huset, sa Valla.

På spørsmål fra TV 2 Nettavisen om hun vil ta hensyn til kravene som har kommet fra flere fylkesledere om at hun bør frasi seg nominasjon til valgkomiteeen i Ap, svarte Valla:

-Diskusjonen rundt et sånt verv i Arbeiderpartiet ser jeg kommer, men jeg har ikke tenkt å legge det inn i denne saken her.

- Stopper ikke diskusjonen
Flere fylkesledere og stortingsrepresentanter har pekt på som uheldig at sentralstyremedlemmet Valla leder komiteen som nominerer nye medlemmer til sentralstyret. LO har lang tradisjon for å ha ledervervet i komiteen.

-Jeg registrerer at hun ikke sier noe om sin rolle i valgkomiteen. Det hadde jeg håpet hun ville gjøre for å sette en stopper for diskusjonen. Det gjør hun ikke, sier stortingsrepresenant Per Rune Henriksen til Nettavisen.

Henriksen er også fylkesleder i Hordaland Ap, og sitter i landsstyret som i februar nominerer kandidater til partiets valgkomité.

- Nå skal prosessen med oppnevningen av valgkomité gå sin gang internt. Der har jeg sagt mitt. Jeg ser også det at flertallet av fylkeslederne mener hun ikke bør lede valgkomiteen, fortsetter han.

Beklager
Stortingskollega Rolf Terje Klungland fra Vest-Agder beklager at Valla ikke trekker seg fra valgkomiteen.

- Hun kunne avklart mange debatter i dag hvis hun hadde tatt et valg. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg har ingen makt til å overprøve hennes vurderinger, sier han til NRK.

- Jeg tror ikke dette vil legge seg, men jeg håper det for LOs del, fortsetter han.

Les også: Valla ferdig i valgkomiteen

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter