Gå til sidens hovedinnhold

- Trekker seg som kandidat

Newt Gingrich trekker seg angivelig som kandidat i det republikanske nominasjonsvalget.

Newt Gingrich ble ansett for å være hovedrivalen til Mitt Romney da nominasjonsvalget startet i januar måned. Gingrich har i løpet av nominasjonsvalget kun vunnet to primærvalg i delstatene South Carolina og Georgia.

- Trekker seg neste tirsdag
Gingrich skal ifølge Fox News trekke seg offisielt fra nominasjonsvalget neste tirsdag.

Men allerede tirsdag ble det helt klart at det er Mitt Romney som stiller som republikansk presidentkandidat mot Barack Obama i presidentvalget som finner sted 6. november.

Romney vant primærvalgene i fem delstater tirsdag. Ifølge CNN har Romney fra før 695 delegater i ryggen, og med seier i tirsdagens fem delstater tok han dermed et langt steg nærmere de 1.144 han trenger for å bli partiets presidentkandidat til høsten.

Gikk til angrep på Obama
Etter å ha proklamert tirsdagens seier, gikk den tidligere Massachusetts-guvernøren hardt ut mot president Barack Obama og anklaget ham for svakt lederskap.

- Hva har vi å vise til etter tre og et halvt år med president Obama? Har det blitt lettere å få endene til å møtes, å selge huset eller å kjøpe nytt? Har dere spart nok til pensjonisttilværelsen, tjener dere mer på jobben, spurte Romney under en tale i New Hampshire.

Romney langet deretter ut mot Obamas økonomiske politikk og hevdet at denne har bidratt til at amerikanerne nå har mistet både håp og drømmer.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken