N.Y. RANGERS - TAMPA BAY 0-2 (TAMPA VIDERE MED 4-3 I KAMPER):

- Ingen andre trodde på oss i denne kampen, men vi trodde på oss selv. Når vi holder oss til strukturen vår, er vi et godt lag. Henrik Lundqvist spilte utrolig, for vi kunne ha scoret flere mål. Jeg kan ikke forklare hvor begeistret jeg er for å få sjansen til å spille om Stanley Cup, sier Steven Stamkos til NBCSN.

Tampa Bay Lightnings kaptein gjorde rett i å rose Lundqvist, den svenske keeperen til New York Rangers. Han holdt Rangers inne helt til den siste perioden av denne semifinaleserien i NHL-sluttspillet.

Liam Neeson og Michael J. Fox var blant de 18.007 tilskuerne i Madison Square Garden natt til lørdag, norsk tid, da Rangers tok imot Tampa Bay.

Lagene vant tre ganger hver i løpet av de seks første kampene, og dermed måtte en sjuende kamp til for å avgjøre hvem som får spille Stanley Cup-finalen.

Lundqvist kom til kamp med en fenomenal statistikk:

Svensken hadde vunnet de seks siste gangene han hadde vært involvert i en sjuende, avgjørende kamp i NHL, og han hadde gjort det med en redningsprosent på 96,6 og bare 0,97 baklengsmål i snitt per kamp.

Alle som kan litt ishockey, vet at dette er eventyrlig sterke tall.

Lundqvist spilte også en fenomenalt god kamp mot Tampa Bay Lightning natt til lørdag. Han var høyt og lavt og reddet en rekke gode målsjanser.

Til slutt måtte han gi tapt for Alex Killorn, den Harvard-utdannede 25-åringen i andrerekka til Lightning. Tidlig i tredje periode klarte Killorn å lure et snikende backhandskudd mellom beina på Lundqvist og over mållinjen.

Drøyt midtveis i trdje periode bestilte bortelaget en sommerferie for Rangers-spillerne, da Ondrej Palat scoret sitt fjerde mål i denne semifinaleserien, spilt fram av Tyler Johnson, som dermed gjorde sitt niende målpoeng på disse sju kampene.

De såkalte «trillingene» til Tampa, Tyler Johnson, Ondrej Palat og Nikita Kutsjerov i førsterekka, ble totalt sett for mye å håndtere for New York Rangers i disse sju kampene.

Trioen gjorde til sammen 24 målpoeng, noe som gir et snitt på 3,4 poeng per kamp. De scoret 11 av Tampas 21 mål på disse sju kampene.

New York Rangers måtte også i denne matchen klare seg uten Mats Zuccarello, nordmannen som har vært ute av spill på grunn av hjernerystelse siden første sluttspillrunde.

Nå blir det sommerferie for broadwaylaget, mens Tampa Bay Lightning møter enten Anaheim Ducks eller Chicago Blackhawks i finalen i Stanley Cup. De spiller sin sjuende og avgjørende kamp mot hverandre natt til søndag denne helgen.

Fansen i Madison Square Garden viste takknemlighet for den fenomenale innsatsen til Henrik Lundqvist i årets sluttspill, ved å rope «Henrik, Henrik, Henrik» etter kampslutt. En fin gest, en fortjent hyllest til en av verdens aller beste keepere.

Men selv ikke det var nok til å stå imot trillingene til Tampa Bay Lightning.