Gå til sidens hovedinnhold

Trippelopptur for Wall Street

Nasdaq ledet an etter tre dager med børsoppgang i USA.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Wall Street fortsatte oppturen onsdag, og det var teknologiaksjene som ledet an etter at både Cisco og Sprint Nextel leverte bedre enn forventet.

Bekymringene over kredittmarkedet har roet seg denne uken, noe som også er med på å drive børsene opp.

Oljeprisen steg etter at det ble kjent at de amerikanske oljelagrene falt langt mer enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-indeksen steg etter kort tid og endte opp to prosent. Også Dow Jones og S&P 500 hang med fra start.

- Følelsen er at det systematiske stresset har avtatt. Subprime-problematikken henger fortsatt over oss, men den vil ikke ta hele markedet med seg, sier sjefsinvesteringsstrateg Michael Metz i Oppenheimer & Co. til MarketWatch.

Internasjonalt har det kommet flere resultater som viser god vekst i selskapene.

IT-giganten Cisco endte opp over seks prosent etter at de har lagt et solid kvartal bak seg. Resultatet økte med 25 prosent, og selskapet har også hevet guidingen for omsetningsveksten i det lange bildet med to prosentpoeng.

For første gang på fire kvartaler kunne Sprit Nextel rapportere om økning i antall abonnenter. Selskapet la frem et resultat som falt 95 prosent til 19 millioner dollar i andre kvartal. På justert basis før avskrivninger lå resultatet på 25 cents mot 32 cents per aksje i samme kvartal året før. Netto driftsinntekter økte til 10,16 milliarder dollar fra 10,01 milliarder dollar.

I snitt ventet analytikerne at Sprint Nextel skulle legge frem et resultat per aksje på 22 cents fra en omsetning på 10,21 milliarder dollar, viser en sammenstilling gjennomført av Thomson First Call.

Restaurantkjeden McDonald's steg etter at de kunne melde om en økning i salget forrige måned på 6,5 prosent.

Onsdagens opptur etterfølger tirsdagens løft. Aksjene klatret tirsdag oppover mot slutten av handelen og det var effekten av rentemøtet til den amerikanske sentralbanksjefen som fikk markedet til å stige.

Ben Bernanke holdt renten uendret, men benyttet anledningen til å advare mot inflasjonen. Den amerikanske sentralbanksjefen er mer bekymret for faren for ytterligere prisvekst enn han er for usikkerheten i finansmarkedet.

Den ukentlige statistikken om de amerikanske oljelagrene kom i ettermiddag. Lagrene falt langt mer enn hva som var ventet. Ved råvarebørsen i New York er refranseoljen WTI med levering i september opp 0,33 dollar til 72,75 dollar fatet.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones + 1,14% til 13.657,86

Nasdaq + 2,01% til 2.612,98

S&P 500 + 1,41% til 1.497,49

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå