Gå til sidens hovedinnhold

- Trist at Hughes er ferdig

Men Bjørn Helge Riise vedgår at han får en ny giv av det.

LISBOA (Nettavisen): Bjørn Helge Riise fikk bare spille 28 minutter for Fulham i sesongen som nettopp ble avsluttet. Det er selvsagt altfor lite for en spiller med ambisjoner om å spille på landslaget og å etablere seg i en førsteellever i Premier League.

- Fornøyde
Han var derfor spent på hva klubbledelsen hadde å si om framtiden hans under deres møte etter sesongslutt.

Responsen var ikke helt som han hadde håpet.

- De sa at de var dritfornøyde med meg og at det var uaktuelt å la meg gå. Jeg trives i Fulham, så jeg skal gjøre det beste ut av det. Jeg har bestemt meg for ikke å bruke så mye energi på dette, sa Riise til Nettavisen tirsdag denne uka.

- Så du regner med å bli der neste år?

- Det ser sånn ut, ja.

Blanke ark
To dager senere landet Bjørn Helge Riise og landslaget i Lisboa. Det første som møtte ham da han slo på mobiltelefonen, var meldinger om at Mark Hughes har trukket seg fra managerjobben i Fulham.

Det betyr ikke all verden for lagkamerat Brede Hangeland, som er etablert som en av ligaens beste midtstoppere og et soleklart navn i førsteelleveren. For Bjørn Helge Riise betyr det langt mer – nå får han sjansen til å starte med like blanke ark som resten av laget.

Han ble lei seg da han hørte at Mark Hughes er ferdig som Fulham-sjef.

- Jeg fikk melding om det da jeg landet i Portugal. Jeg synes det er trist, for trenerteamet var en fin gjeng, og jeg hadde god tone med dem. Det eneste negative var at jeg ikke fikk så mye spilletid. Det er litt trist, men det er samtidig slik at man får en ny giv av det, men jeg liker ikke å si at jeg er glad for at han drar, sier Riise til Nettavisen.

Tre favoritter
«The Cottagers», som Fulham kalles, håper ifølge BBC å ha en ny manager på plass i løpet av tre uker. Martin Jol, Alan Curbishley og Martin O’Neill er blant dem som kobles til jobben.

- Jeg har ikke noe forhold til noen av dem. Klubben har god kontroll der, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en bra trener som tar over, sier Riise, som samtidig nevner at han synes O`Neill gjorde en god jobb da han trente Aston Villa.

Mark Hughes har en oppsigelsestid på én måned og vil være tilgjengelig for andre klubber fra slutten av juni, men ifølge BBC kan verken Hughes eller hans agent – i henhold til ligaens regelverk – kontaktes av andre klubber før 30. juni.

Bjørn Helge Riise er høyaktuell som indreløper på laget som møter Portugal på lørdag. Han er selv fornøyd med hvordan det har gått på treningene.

- Jeg føler det har gått greit, og jeg stortrives alltid på samlingene. Alle har gjort det bra på treningene, og alle er klare for å gjøre en god kamp, avslutter Riise.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken