Oslo kommune har punget ut 23,5 millioner kroner på et sykehjemsprosjekt i Spania som ennå ikke har fått byggetillatelse. Sylvi Listhaug (Frp), byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, var den som bestilte sykehjemmet.

- Det er trist at vi ikke har fått det til og det er synd at saken står der den står. Det er lett å være etterpåklok, men Oslo kommune har iallfall fulgt boka og det er ikke betalt noen penger under bordet. Forsøket på å kreve bestikkelser for å få byggetillatelse har blitt anmeldt og jeg håper de som sto bak blir dømt for det, sier Sylvi Listhaug til Nettavisen.

LES OGSÅ:Her skulle det stått et sykehjem

Hun understreker at Omsorgsbygg ikke ligger under hennes byrådsavdeling, men tilhører byrådsavdelingen for byutvikling. Der er Merete Agerbak-Jensen (H) byråd.

54 til Spania
Men på tross av at et oslosykehjem ennå ikke er på plass i Altea, så har osloborgere hatt tilbud om rehabilitering i kommunal regi i Spania siden 2007.

- Vi har avtaler med to private sykehjem i området, samt med Bærum kommunes sykehjem i Altea. Siden oktober i fjor til august i år har til sammen 54 personer fra Oslo vært på korttidsrehabilitering i Spania, sier Listhaug.