Gå til sidens hovedinnhold

Trist sommervær

Drømmeværet i Sør-Norge er over for denne gang, men nordlendingene kan glede seg over litt bedre vær. Sjekk hvordan været blir hos deg.

- Det blir litt bedring i nord, men det er ikke snakk om noe kanon-sommervær, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Bedring i nord
Håvik Korneliussen sier det er grått vær i store deler av landet i dag. Det er regn og regnbyger langs hele kysten fra Troms til Sørlandet. Regnet er ventet innover Østlandet i løpet av dagen.

I Nord-Norge i morgen vil det fortsatt være nokså skyet, ifølge meteorologen.

- Det vil stort sett være oppholdsvær i store deler av Nord-Norge i morgen, bortsett fra grensetraktene i Finnmark. På Finnmarksvidda kan det komme en del regnbyger, sier han.

Nordland vil få lettere skydekke og muligens litt sol utover dagen.

- Søndag og mandag vil det bli nokså bra vær for nordlendingene. Temperaturene nord i landet kan krype opp til 20 grader, sier Håvik Korneliussen.

Spredt regn
I Midt-Norge blir det, ifølge meterorologen, ikke så aller verst vær i morgen.

- Det vil bli perioder med sol, men spredt regn i indre områder, sier han.

Temperaturene vil ligge på mellom 15 og 17 grader.

Grått vestlandsvær
Det ligger et lavtrykk over Vestlandet i dag. Det gir grått vær hele dagen, ifølge meteorologen.

- Lavtrykket passerer, og det blir bedre vær og mindre nedbør i morgen, sier han.

Håvik Korneliussen er ikke sikker på når skydekket sprekker opp.

- Det er vanskelig å si. Det er ikke så mye vind, så jeg vil tro skydekket vil henge igjen ut lørdagen. Natt til søndag kommer det et nytt nedbørsområde over Vestlandet.

Lavtrykk i sør
Sørlendingene og østlendingene har hatt det optimale sommerværet de siste dagene. Dette har nå tatt slutt, og Håvik Korneliussen kan ikke si når og om det kommer tilbake.

- Det blir en skyet dag på Østlandet og Sørlandet i morgen, men jeg har tro på at det blir lettere skydekke i løpet av dagen og kanskje litt sol. Men i indre strøk av Østlandet kan det komme en del regn og torden i morgen. Dette lavtrykket passerer og det blir opphold til kvelden, sier han.

Temperaturene på Østlandet vil holde seg på rundt 17 til 18 grader. På Sørlandet blir det litt varmere, rundt 20 grader.

Men i sør er det mer lavtrykk i vente:

- Det blir ikke så verst vær i Sør-Norge på søndag og mandag. På onsdag, derimot, kommer det et lavtrykk over Sørlandet og Østlandet. Det skyer til, og da er det ikke akkurat finvær i vente, sier Håvik Korneliussen.

Sjekk været hos deg her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken