Gå til sidens hovedinnhold

Trøbbel for Drillos

Forfall etter forfall før Ukraina-kampen.

Landslagskaptein Brede Hangeland ble skadd lørdag. Flere profiler har også meldt forfall den siste uken. Landslagsledelsen har en vrien kabal å legge før onsdagens møte med Ukraina.

Fra den opprinnelige Norge-troppen på 19 mann er Mohammed Abdellaoue, Joshua King og Håvard Nordtveit borte. De to sistnevnte er erstattet av Erik Huseklepp og Ardian Gashi. Hangeland er også ute, men foreløpig har ikke stopperkjempen meldt seg utilgjengelig.

- Vi har ikke mottatt noe forfall derfra. Troppen er på 18 mann nå, og sånn blir det viss det ikke skjer noe mer, sier assistenttrener Ola By Rise til NTB.

Han var søndag i gang med å forberede mandagens spillermøte.

- Dette får vi se på når vi møtes i morgen. Vi må tenke muligheter. Skader får vi ikke gjort noe med. Det er en del av fotballen, og vi kan ikke bruke energi på det, fortsetter By Rise.

Forren venter på debuten
Hangeland er en av Norges og klubblaget Fulhams viktigste brikker. Han fikk trøbbel med akillesen og måtte av midtveis mot Manchester United lørdag. London-klubbens manager, Martin Jol, venter å måtte klare seg uten kapteinen i to uker.

- Forhåpentlig er ikke skaden alvorlig, men jeg frykter vi må klare oss uten Brede i et par uker, sier han til Fulhams nettsted.

Vegard Forren, som mot slutten av fjorårets spilte seg til fast plass som Hangelands makker, er tilgjengelig. Men Southampton-stopperen har ennå ikke spilt for sin nye klubb.

Flere landslagsspillere er uten ordentlig kamptrening. By Rise mener det ikke er større grunn til bekymring nå enn tidligere.

- Jeg har ikke fått sett på alle tallene, men på et generelt grunnlag kan jeg si at det er mange som har fått bra med spilletid en periode nå. Det har vært mer negative faser tidligere, sier Drillo-assistenten.

Kaptein Riise
Gledelig for norske øyne var det at John Arne Riise leverte en god kamp for Fulham tross 0-1-tap for ligalederen. Han startet for tredje kamp på rad og ledet laget som kaptein i Hangelands skadefravær.

Hannover-proffen Moa måtte av banen før pause mot Werder Bremen fredag. Han pådro seg en kneskade. Disse øvrige spillerne var involvert for sine klubblag i helgen:

* Vegar Eggen Hedenstad spilte hele kampen for Freiburg borte mot Hoffenheim (1-2).

* Markus Henriksen spilte hele kampen for Alkmaar hjemme mot Groningen (0-1).

* Jonathan Parr var ubenyttet reserve i Crystal Palaces 2-1-seier over Charlton.

* Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich borte mot Queens Park Rangers (0-0).

Norge møter Ukraina i Sevilla, Spania onsdag kveld. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken