Gå til sidens hovedinnhold

- Trodde 137 mill. var toppen

Hangeland og Gamsten etter at Real Madrid kjøpte Kaka for 600 millioner kroner.

ROTTERDAM (Nettavisen): - Det blir mye god kake for det. For Real Madrid sin del får vi bare håpe han er verdt det, sier Morten Gamst Pedersen etter Kaka-salget.

Les også: Kaka solgt for 600 millioner

Brasilianeren ble natt til tirsdag tidenes nest dyreste fotballspiller - kun slått av Zinedine Zidane, som gikk fra Juventus til Real Madrid for 73,5 millioner euro i 2001.

- Ser man det i sammenheng med andre priser, så er ingen verdt det. Men sånn som fotballen er blitt, så er klubber villig til å betale det. Sånn sett er han vel verdt det, sier Brede Hangeland.

NYHET: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Merkevarer
- Spillere som Kaka har jo gått fra å være spillere til å bli merkevarer også, legger landslagskapteinen til.

Selv trodde han en gang at toppen var nådd tilbake i 1992.

- Da gikk Gianluigi Lentini fra Torino til AC Milan for 137 millioner. Da tenkte jeg (Hangeland var 11 år gammel) at det aldri ville bli noen høyere overgangssummer enn det, sier han smilende.

- Hva tenker du om prislappen mediene har satt på deg. 150 millioner?

- Jeg synes det var mye penger da jeg ble solgt fra Viking til FC København. Jeg synes også det var mye penger da jeg gikk fra FC København til Fulham.

- Helt egen verden
- Men fotballverdenen er en helt egen verden. Den lever sitt eget liv, og uansett hva man synes, så er det ikke mye å gjøre med det, sier Hangeland.

Morten Gamst Pedersen er mye enig.

- Real Madrid tjener vel inn mye av dette bare på draktene de selger med hans navn på. Sånn var det da David Beckham ble solgt også. Prisene er vanvittige, men på de beste spillerne tjener nok klubbene mye av pengene inn igjen, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken