Gå til sidens hovedinnhold

Trodde ikke på Myggen

Mini Jakobsen trodde Erik Mykland ville mislykkes.

START - TROMSØ 3-1: En av norsk fotballs store helter gjorde søndag comeback som toppspiller - fem år etter at han la opp og 13 år etter at han siste spilte i Tippeligaen.

Erik Mykland (37) spilte 60 minutter for Start mot Tromsø.

- Imponerende
- Overraskende! Da det ble bestemt, var jeg ganske sikker på at det aldri kom til å lykkes. En mann som har vært ute så lenge, og med sin livsstil, og hele pakka, rett og slett, så er det imponerende, sa TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen noen minutter før Myggens comeback.

37-åringen utmerket seg ikke spesielt, verken i positivt eller negativ retning, før han byttet plass med Leif Otto Paulsen på innbytterbenken.

Han gikk av banen med 3-1-ledelse til Start.

- Naturlig nok har han et stykke å gå. Jeg hadde blitt skremt over nivået i Tippeligaen hvis han hadde kommet inn og dominert med én gang. Han har et stykke å gå ennå, men det skulle bare mangle. Det er moro å ha ham tilbake, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Usikker i starten
Myggen ble selv nesten skremt i starten, men følte at det gikk bedre og bedre utover i kampen.

- Det var utrolig gøy etter hvert. De første ti minuttene var jeg ikke med, og lurte på åssen dette skulle ende, men så følte jeg at jeg kom litt bedre med i det. Det var første kamp på fem år, så det var vanskelig å orientere seg på banen da. Det er greit på five-a-side på trening, men i kampsituasjoner får du litt større bilder, sier Mykland til TV 2 Sporten.

Sportsdirektør Svein Mathisen var imidlertid strålende fornøyd.

- Han leverte akkurat som han skulle. Han inspirerte de andre, sier Mathisen.

Det var to andre som imponerte mer i Start søndag kveld: Cristian Bolaños og Geir Ludvig Fevang.

Cristian Bolaños scoret et praktmål som sendte tankene til Liverpool og Fernando Torres, bare et kvarter ut i kampen. Costaricaneren dempet ballen på brystet før han hamret den inn i lengste hjørne på halv volley.

Se målet gratis på TV 2 Sumo her!

Rødt kort til Reginiussen
Bolaños var involvert i 2-0-målet også, da han slo en pasning til Geir Ludvig Fevang, som kippet ballen videre til Bernt Hulsker. Hulsker holdt unna for en Tromsø-forsvarer før han banket ballen inn i nettmaskene fra 6-7 meter.

Joel Lindpere skapte spenning i kampen med sin redusering til 1-2 like før pause, men Hulsker scoret igjen like etter hvilen - nok en gang etter et framspill av Geir Ludvig Fevang.

Midtveis i andre omgang fikk Tore Reginiussen rødt kort etter en løpsduell med Hulsker, hvor begge gikk overende. I tumultene som oppsto, dyttet Tromsø-keeper Sead Ramovic til Bernt Hulsker, slik at Start-spissen falt. Ramovic slapp unna med gult kort.

Les mer om Cristian Bolaños her: – Jeg gråt i to dager

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken