Gå til sidens hovedinnhold

- Trodde jeg skulle råtne i fengsel

- Jeg trodde jeg kom til å råtne i indonesisk fengsel de neste 15 årene. Det sa en lettet, men skremt Michelle Leslile (24) da hun endelig slapp fri sitt fengselsmareritt i Indonesia.

Den australske modellen Michelle Leslie (24) gråt sine modige tårer på en pressekonferanse i Sidney fredag der hun fortalte om sine erfaringer i et indonesisk kvinnefengsel.

Tatt med ecstasy
Hun ble pågrepet og arrestert for besittelse av to tabletter med ecstasy da politiet foretok en razzia på en dansefest 20. august. Det ble begynnelsen på et tre måneder langt fengselsmareritt for den unge modellen.

Leslie fortalte at hun etter arresetasjonen tilbrakte de første to månedene av fengselsoppholdet i en celle uten sollys og ventilasjon og med selskap av kakkerlakker, melder det australske nyhetsbyrået AAP.

Delte celle med 13 andre
- Cellen måtte jeg dele med inntil 13 kvinner samtidig, fortalte hun.

Det eneste som kvikket opp i hverdagen var en daglig dusj fra en bøtte med kaldt vann.

- Fra dagen jeg ble arrestert til den dagen jeg ble satt fri, trodde jeg virkelig at jeg måtte tilbringe de neste 15 årene av livet mitt med å råtne i et indonesisk fengsel, sa hun før hun brøt ut i gråt.

- Jeg kan ikke beskrive hvor skremt jeg var og hvor underlig det var å befinne seg i en slik situasjon, la hun til etter å ha samlet seg.

Nå priser 24-åringen seg lykkelig over å være tilbake hos familien i Austrialia.

Hun fortalte at familien er vanlige arbeidsfolk som har brukt av sparepenger og belånt huset for å få henne ut av fengselet.

Flere narkosaker
Leslie begynte sin modellkarriere som 15-åring. Hun har vært med i en rekke store reklamekampanjer, blant annet for undertøy.

Saken mot Leslie er den siste av en rekke narkosaker i Indonesia der folk fra Australia er innblandet, melder Reuters.

Tidligere i måneden startet rettssaken mot åtte menn og en kvinne, av australske medier kalt «the Bali Nine». De ble arrestert, mistenkt for å ha forsøkt å smugle narkotika om bord et fly fra Bali til Sydney.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken