Gå til sidens hovedinnhold

- Trodde Sollied var en tabbe

Men nå omtales den norske treneren i stedet som «oppsiktsvekkende god».

Han kunne glise, Trond Sollied.

Fem måneder etter at posisjonen hans som Heerenveen-trener var truet, vant laget søndag den nederlandske cupfinalen. Dermed var snuoperasjonen et faktum. Det som i november var en svak 9. plass endte til slutt som god 5. plass og en plass i Europa League (tidligere Uefa-cupen) neste sesong.

I tillegg sikret laget altså seg cuptittelen, den første i klubbens historie.

- Vanskelig jobb
Den nederlandske fotballkjenneren Leander Schaerlaeckens er imponert over Sollieds prestasjon. Schaerlaeckens, som skriver om nederlandsk fotball både i The Guardian og fagmagasinet World Soccer, mener at nordmannen nå viser seg som en av de beste trenerne i Nederland.

- Trond Sollied har hatt en interessant sesong, sier Schaerlaeckens til Nettavisen.

- Det var ingen grunn til å misunne han jobben. Han skulle erstatte Gertjan Verbeek og prestere med et lag som hadde mistet flere av sine beste spillere, men han klarte det. Laget hans fremstod riktignok veldig variabelt i starten av sesongen, og i forbindelse med vinterpausen ble det snakket om at han kom til å få sparken eller gi seg, fortsetter han.

Her kan du se hvem Schaerlaeckens mener er årets beste i nederlandsk fotball. (ekstern side, the Guardian)

- En av de beste
Heerenveen vant nemlig bare åtte av sine første 22 kamper denne sesongen, men så endret alt seg. I en periode fra 28. desember til 14. mars tok laget 28 poeng av 33 mulige i serien.

Den nederlandske fotballkjenneren mener Sollied har brukt 2009 til å vise at det ikke var en feil å ansette ham.

- De endte på 5. plass, og slo Ajax to ganger. De tapte heller ikke for PSV Eindhoven. Ei heller for Feyenoord - som de i tillegg slo ut av cupen. Med tanke på hvor ille det så ut for seks måneder siden, så vil jeg mene at Trond Sollied har gjort en oppsiktsvekkende god jobb for Heerenveen. I en periode trodde man altså at det var en tabbe å ansette ham, men nå rangeres han som en av ligaens beste trenere, sier Schaerlaeckens.

Christian Grindheim får også positiv omtale.

- Han har hatt en veldig solid sesong, og var spesielt viktig da laget slet i en periode før jul.

Grindheim startet søndagens dramatiske cupfinale, men Tarik Elyounoussi kom aldri på banen for Sollieds lag. Heerenveen tok ledelsen 2-1 i ekstraomgangene, men Steve McClarens lag sikret straffesparkkonkurranse etter en 2-2-scoring i siste minutt. I straffekonkurransen var imidlertid Heerenveen sterkest.

Les saken:McClaren fra klovn til helt

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken