Gå til sidens hovedinnhold

Trolig ikke alvorlig for Fabregas

Arsène Wenger tror playmakeren snart vil være tilbake.

ARSENAL - ASTON VILLA 3-0:

Det er ikke til å komme bort fra, Francesc Fabregas har vært helt fantastisk for Arsenal så langt denne sesongen. Før søndagens møte med Aston Villa hadde spanieren vartet opp med sju mål og 11 assists i høst og vinter. Forrige sesong hadde han til sammenligning bare tre mål og åtte assist gjennom hele ligasesongen.

Genistrek
Mot Villa startet han imidlertid på benken på grunn av en strekkskade, men etter en målløs første omgang ble han byttet inn like etter pause. Det skulle vise seg å være en genistrek av de sjeldne. På 28 magiske minutter avgjorde Fabregas kampen, og sendte Arsenal opp på en foreløping andreplass i ligaen med 38 poeng.

- Han var stor. Han var skadet, men gjorde likevel sitt aller beste da han kom inn, og avgjorde dette for oss. En helt fantastisk spiller, sier midtstopper Thomas Vermaelen.

Det første målet kom i det 65. minutt. Richard Dunne la Fabregas i bakken, og spanieren tok selv ansvar fra rundt 22 meter. På mesterlig vis satte han ballen forbi Brad Friedel og opp i venstre kryss. Villas første baklengs på nesten 450 minutter.

2-0 kom snaue ti minutter før full tid. Armand Traore fant Theo Walcott som igjen slo perfekt inn til Fabregas som kom på et kjempeløp. 22-åringen gjorde ingen feil inne i boksen, og punkterte kampen. Like etter ble han byttet ut igjen på grunn av skaden.

- Ikke så ille
Fabregas fikk seg nemlig en smell da han scoret det andre målet, og haltet av banen. Det er fortsatt uvisst hvor alvorlig skaden er, men dette var utvilsomt et skår i gleden for fansen.

- Det var den gamle skaden som gjorde at han måtte forlate banen. Vi visste allerede før kampen at det var et sjansespill å bruke ham, men det er enn så lenge uvisst om dette er noe vi får angre på senere. Jeg tror ikke det er så ille, og Francesc tror heller ikke det, sier Arsenal-manager Arsène Wenger om skaden til Sky Sports 1.

- Er det snakk om en ny strekk, så kan han være ute i opptil tre uker. Men forhåpentligvis er det ikke så ille, sier franskmannen om sin briljante kaptein.

Tidlige sjanser
Det var også Arsenal som kom best i gang i den målløse førsteomgangen. Allerede etter tre minutter serverte Samir Nasri ballen til Thomas Vermaelen, og den målfarlige stopperen klinte til mot mål, men Stephen Warnock sto i veien for en drømmestart.

Like etter kom Eduardo da Silva ennå nærmere scoring. Arsenal-spissen ble spilt opp av Abou Diaby, vendte bort en mann, og befant seg plutselig alene med Brad Friedel i Villa-buret. Kroatbrassen avsluttet imidlertid svakt rett på den amerikanske målvakten.

Begge lag kom seg til flere brukbare halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene, uten at det resulterte i noe mål. På overtid var Abou Diaby nære ved å sørge for Arsenal-ledelse, da han fikk en gratismulighet etter forsvarsrot, men Villa fikk avklart.

Diaby punkterte
I andre omgang skulle altså det meste handle om Francesc Fabregas. Spanjolens to mål avgjorde langt på vei kampen, men det var likevel en annen midtbanespiller som fikk æren av å sette den siste spikeren i kista.

På overtid fosset Abou Diaby opp gjennom midten før han plasserte ballen borte ved lengste stolperot fra rundt 20 meter. Nok en flott scoring og et verdig punktum.

Dette sendte Arsenal opp som nummer to med 38 poeng etter 18 kamper. United tok imidlertid tilbake andreplassen da de slosHull på bortebane med 3-1 senere søndag kveld. Sir Alex Fergusons menn har likevel én kamp mer spilt enn «The Gunners».

PS. John Carew fikk 27 minutter som innbytter for Aston Villa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken