Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø må takle presset

Tromsø må ha tre poeng i søndagens hjemmekamp mot Mjøndalen og bør klare den oppgaven.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen vei tilbake for Vålerenga
Oddstips 2: Leicester mot sensasjonell andreplass
Tippetips: Stabæk kan gjøre det igjen
US Open finale: Djokovic er kongen
TV-fotball: Sjekk oversikten over søndagens kamper
V75 Bjerke: V75-fest med Solberg
V4 Bjerke: Vorspiel med samlebonger
V4 galopp Gøteborg: Kvisla har trua

Nytt herlig langoddsprogram venter søndag med en rekke interessante oppgjør på menyen, deriblant toppoppgjøret i Tippeligaen mellom Rosenborg og Stabæk. Det har vært en bra helg hittil for våre oddstips. Fredag innfridde Hobro vårt deilige singelspill til spreke 3,40 i odds, og lørdag satt vårt hovedspill med seire til Manchester United og Cardiff til gode 3,61 i dobbelodds.

Tromsø - Mjøndalen H 1,67
Det kommer til å bli en real neglebitende nedrykksstrid i Tippeligaen denne sesongen. Åtte serierunder før slutt er det neppe noen tvil om at Sandefjord rykker ned (de tapte 2-4 hjemme mot Molde i går og har kun sju kamper igjen og seks poeng opp til kvalikplassen). Før søndagens kamper ligger Tromsø nest sist med 18 poeng, Mjøndalen på kvalikplassen har 19 poeng, mens Start på sikker plass også har 19 poeng.

Det er altså bakteppet for søndagens sekspoengskamp på Alfheim, der hjemmelaget er satt til ganske klare favoritter. Gjenskaper Gutan litt av det de viste i siste hjemmekamp mot RBK (1-1), så vinner de garantert denne. Her må Marcus Hansson sone karantene for hjemmelaget som står med 3-4-4 på Alfheim denne sesongen.

Mjøndalen kom bakpå 0-2 i Buskerudderbyet hjemme mot Strømsgodset for 14 dager siden, men kom tilbake til 2-2. Litt overraskende tapte laget likevel etter to overtidssmål fra Marcus Pedersen. Overraskende fordi Mjøndalen ofte er sterke på slutten av kampene. 1-3-6 på de siste ti nå for Vegard Hansens gutter, og det ser stygt ut. Borte er ingen kamper vunnet (0-4-6). Joachim Solberg Olsen returnerer etter karantene.

Hjemmelaget har presset på seg, det er det ingen tvil om. Men det har sett bedre ut etter at Bård Flokvik overtok treneransvaret. 1,65 for hjemmeseier er snaut, men denne vinner normalt Tromsø. 1,65 duger dog ikke som et singelspill, og vi kombinerer derfor med en mulig godbit fra Oddsen-ligaen.

FK Fyllingsdalen - Arendal H 2,10
Det gamle storlaget FK Fyllingsdalen var en outsiderne til opprykk fra 2. divisjon avdeling 3, men sju serierunder før slutt ligger laget helt sist på tabellen. Det er tidliger Brann-stopper Olafur Bjarnason som trener laget og i sommer ble det bestemt at en annen Brann-kjenning Roy Wassberg, ble hentet inn i støtteapparatet til Bjarnason. Det har gitt bedring for på de tre siste kampene har Fyllingsdalen tatt fem poeng (uavgjort borte mot Flekkerøy og Fana og seier hjemme mot Odd 2). Det er kun fire poeng opp til Donn på sikker plass.

Middelhavsfarer Arendal ligger på 7. plass med 26 poeng og har således åtte poeng ned til nedrykksstriden. Formen er bra den med 3-1-0 på de fire siste, men bortetallene viser likevel ikke bedre enn 3-2-5.

FK Fyllingsdalen har kun vunnet to av ni hjemmekamper, men har vist klar bedring på slutten og har all motivasjon i verden. 2,10 på hjemmeseier spilles.

Dobbelen med seire til Tromsø og FK Fyllingsdalen spilles til totaloddsen 3,51.

Kommentarer til denne saken