LILLESTRØM - TROMSØ 2-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Per-Mathias Høgmo brutalt ærlig etter tapet mot Lillestrøm.

- Vi taper veldig fortjent. Lillestrøm er klart bedre enn oss. Vi blir for blodfattige, rett og slett, forklarer Tromsø-treneren.

Den neste kampen for Tromsø står ikke mot et annet fotballag, men mot myndighetene.

Mangler arbeidstillatelse
Serigne Modou Kara Mbodji (21) signerte for Tromsø allerede 16. februar, men har ennå ikke fått arbeids- og oppholdstillatelse fra UDI. Klubben har håpet å få senegaleseren spilleklar til både åpningskampen mot Hønefoss og kampen mot Lillestrøm, men må fremdeles vente.

- Nå må vi få Kara Mbodji klar. Vi trenger en fysisk robust spiller foran stopperne våre. Og så må vi få George Mourad klar, så det ikke bare blir tynt og ungt framme på banen, sier Per-Mathias Høgmo.

Svensk-libanesiske Mourad kom fra den nederlandske klubben Willem II før sesongen og er tiltenkt en rolle i TILs angrep. 27-åringen har to landskamper for Sverige.

Tromsø stilte det samme laget fra start som i seieren mot Hønefoss i åpningskampen, men manglet tydelig trøkk i duellene og fart i bakre ledd. Midtbanen hang heller ikke med på raske Lillestrøm-overganger og -bevegelser. Heller ikke fremst på banen stemte samhandlingen for «Gutan».

Les også: - Slik skal LSK spille

Tabbe
I tillegg var det en regelrett tabbe som førte til 2-0: Ruben Yttergård Jenssen gled på snøglatte Åråsen, Arild Sundgot snappet ballen og spilte fri spissfunnet Ujah – pang! 2-0. Samme Ujah løp senere i omgangen lett fra TIL-stopper Fredrik Björck, men kom litt langt ut til høyre etter å ha rundet keeper og snublet.

Tromsø trenger alle mann til pumpene. Klubben har mistet landslagsspillerne Tore Reginiussen og Morten Moldskred i vinter, og landslagsspiller nr. 3 Tom Høgli ble skadet tidlig og måtte ut midtveis i andre omgang.

- Jeg fikk en stempling tidlig, og så ble jeg kald i pausen. Men jeg regner med jeg er klar til neste kamp, sier landslagsbacken, som igjen startet som indreløper, men ble flyttet tilbake på høyrebacken i andre omgang.

Én sjanse
Helge Haugens skudd i stolpen fem minutter før slutt var Tromsøs eneste store sjanse i kampen, mens Lillestrøm hadde fem-seks sjanser i tillegg til målene.

- Når de to første målene kommer så tidlig, får Lillestrøm spille kampen på sine premisser. Det er alltid mulig å snu en kamp, men det er klart det blir tungt, sier Tom Høgli.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her