TROMSØ – BODØ/GLIMT 0-0: Tromsø hadde muligheten til å krype helt opp i ryggen på tippeligaleder Stabæk, med seier over Bodø/Glimt hjemme på Alfheim.

Slik skulle det imidlertid ikke gå for Steinar Nilsens menn. Kampen om Nord-Norge ble i stedet en blek forestilling, der ingen av lagene spilte fotball som kunne tilsi at det var nummer to og fire i eliteserien som var involvert i en prestisjetung naboduell.

Oppgjøret var til tider kjedelig og sjansefattig. Det var derfor ikke ufortjent at det endte uavgjort 0-0.

Med lørdagens poengdeling ligger Tromsø fortsatt på andreplass i Tippeligaen med 36 poeng, mens Bodø/Glimt beholder sin fjerdeplass med 32 poeng.

Begge lagene kan imidlertid falle nedover på tabellen når de resterende kampene i den 20. serierunden spilles søndag og mandag.

Se høydepunkter fra kampen her:

262723

Skadet av egen keeper
Det ble altså en sjansefattig førsteomgang på Alfheim. Begge lagene holdt et høyt tempo fra start, men de helt store scoringsmulighetene uteble.

Det var likevel ikke fritt for dramatikk i Tromsø. Etter drøyt 10 minutters spill krasjet hjemmelagets Tore Reginiussen med sin egen keeper under en duell inne i feltet og måtte til slutt forlate banen med skade. Kevin Larsen erstattet landslagsspilleren i Tromsø-forsvaret.

Dermed måtte Tromsø spille resten av oppgjøret uten sine to faste midtstoppere. Mika Koppinen var nemlig heller ikke på banen i denne kampen.

Annullert scoring
Kampens første målsjanse var det Bodø/Glimt som sto for. Willis Forko slo inn fra venstre og ballen ble etter hvert headet ned til Runar Berg, som dunket ballen i mål på direkten. Scoringen ble imidlertid avblåst for offside.

I det 27. minutt var det Tromsø sin tur til å skape noe. Morten Moldskred ble spilt fint igjennom av Hans Åge Yndestad, men avslutningen fra spiss vinkel ble avverget av Glimt-keeper Pavel Londak.

Ingen av lagene maktet å skape noe særlig etter dette og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0 til pause.

Lite underholdende
Andreomgangen startet som den første sluttet – blottet for farligheter foran mål.

Etter 57 minutter fikk imidlertid Tromsøs Adriano Munoz muligheten til å skape litt liv på tribunen, da han ble felt 25 meter fra mål. Brasilianeren tok selv frisparket og ballen gikk knallhardt langs bakken. Londak i gjestenes mål fikk likevel kastet seg ned og reddet.

Mot slutten la Tromsø om til en mer offensiv formasjon i jakten på et vinnermål, men gjestene fra Bodø forsvarte seg bra og så ut til å være svært fornøyd med ett poeng.

Rett før full tid fikk innbytter Sigurd Rushfeldt en god mulighet til å avgjøre på et frispark, men forsøket gikk like over mål.

Kampen ebbet dermed ut med 0-0.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).