Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø til Europaligaen

Tromsø får europacupspill i sommer ettersom det er klart at norsk fotball får én ekstra kvalifiseringsplass i europaligaen.

Det skjer ettersom Norge ble nummer to på fair play-rankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for perioden mai 2012 til april 2013. Også vinneren Sverige og treeren Finland får en ekstra europacupplass.

– Fair play er et viktig satsingsområdet for NFF, så dette er en anerkjennelse som norsk fotball setter høyt. I tillegg får enda et lag matching internasjonalt, noe som er viktig for utviklingen av norsk fotball, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Molde toppet den norske rankingen over de «snilleste» lagene, men den regjerende seriemesteren skal ut i mesterligakvalifisering. Dermed får Tromsø sjansen til å ta seg til europaligaen.

TIL kunne sikret en europacupplass gjennom cupfinalen i fjor, men et nytt europaeventyr virket dødt med straffetapet for Hødd på Ullevaal. Nå kan trener Agnar Christensen glede seg over å ha fått en ny sjanse.

– Når vi klarte å rote det til som vi gjorde i cupfinalen, er vi jo veldig glade for at vi får en ny mulighet. I tillegg er det hyggelig for vår egen del fordi fair play er noe vi setter veldig høyt. og som er viktig for klubben, sier Christensen til ABC Nyheter.

Tromsø får følge med Strømsgodset, Rosenborg og Hødd til europaligakvalifiseringen. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken