Den nederlandske klubben Heerenveen opplyser på sin hjemmeside mandag at Trond Sollied har fått sparken fra jobben som hovedtrener.

Hovedårsaken til at nordmannen nå har fått sparken skal være at det var for store kulturelle forskjeller mellom laget og den norske treneren.

- Heerenveen og Trond Sollied har mandag blitt enig om å avslutte samarbeidet. Styret beklager at det måtte bli sånn, men mener også det var uunngåelig, opplyser Heerenveen.

- Heerenveen ønsker å takke Sollied for det han har utrettet i klubben. Han er – og vil forbli – den første treneren i Heerenveens historie som har vunnet et trofé.

Tung sesongstart
Sollied overtok ansvaret for Heerenveen i 2008, og ledet klubben til topps i den nederlandske cupen mot slutten av forrige sesong.

Denne sesongen har imidlertid startet tungt, og etter fem kamper ligger Heerenveen som nummer 15 på tabellen. Laget har kun én seier på fem kamper.

Ungdomstrener Jan de Jonge overtar ansvaret for laget på midlertidig basis.

Aktuell for Norge?
Den sparkede Heerenveen-treneren har tidligere blitt koblet til jobben som landslagssjef for det norske landslaget, og nå som han er ledig på markedet vil trolig spekulasjonene blusse opp igjen. Ekspertene er i hvert fall klare i sin tale.

- Jeg kjenner Sollied godt som trener, og synes han er fantastisk flink. Han har hatt store klubber ute i Europa, og er mann NFF bør kontakte snarest, sier Erik Hoftun til TV 2.

Også Petter Myhre er enig i denne vurderingen.

- Han har vist at han duger i Tippeligaen, han har vist at duger i utlandet og har følelser for det norske landslaget. Jeg er overbevist om at NFF vil ta kontakt med ham - og timingen er mye bedre nå enn tidligere, sier Myhre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!