Færder fyr har hatt tropenatt de tre siste nettene. Natt til søndag var det tropenatt på Lindesnes også.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været der du bor

Siden målingene startet i 1900, har flere steder i fjellet aldri målt like høy temperatur som nå.

- Det har vært rekorder i fjellet. Røros hadde 30,7 grader søndag, og den gamle rekorden var på 29,9 grader i 1991 og 1945. Sognefjellet hadde 20 grader søndag, og den gamle var på 19,5 grader fra 2003. Finse hadde 21,3 grader søndag og der var den gamle rekorden på 21 grader fra 1986, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Varmt ut uka
Årets sommer har mange likhetstrekk med fjorårets.

- Det var jo litt det samme i fjor også. Vi hadde en fin periode i mai og begynnelsen av juni. Og det var høstvær for noen uker siden. Nå har vi strålende sommervær igjen. Det var en veldig fin august i fjor, sier meteorologen.

Hele landet ser ut til å få fint vær hele uka.

- Finværet holder seg ut uka, altså til og med fredag. Det kommer inn lavtrykk fra vest på lørdag. Det er allerede utrygt for ettermiddagsbyger i indre strøk, men det blir en fin uke både i Sør-Norge og Nord-Norge, sier Tveita.

På Østlandet vil temperaturen synke litt utover i uka, men i Nordland stiger den.

- Fra onsdag blir det litt lavere temperaturer, men det blir fremdeles opp mot 25 grader. Nord-Norge får litt stigende temperaturer de første dagene, og da særlig i Nordland. Ellers ser det ut til å holde seg rundt 25 og enda varmere enn det. Det blir kanskje opp mot 30 grader tirsdag, sier meteorologen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blir du fort solbrent? Sjekk UV-varselet her

Tropevarmt i Sør-Norge
Hele Sør-Norge får pent og varmt vær, men det kan komme ettermiddagsbyger enkelte steder.

Østlandet får utrygt for tåke eller lave tåkeskyer fra Oslo og nordover tirsdag. Ellers blir det pent vær, men det er muligheter for en og annen ettermiddagsbyge i indre strøk med muligheter for torden. Vinden vil blåse skiftende bris. Oslo får rundt 26 grader midt på dagen.

Sørlandet får pent vær tirsdag, men det blir muligheter for en og annen lokal ettermiddagsbyge, muligens med torden, i indre strøk av Telemark. Vinden vil blåse skiftende eller østlig bris. Kristiansand får rundt 25 grader tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vestlandet får pent vær tirsdag, men det blir muligheter for en og annen lokal ettermiddagsbyge i indre strøk av Sogn og Fjordane og Hordaland. Det er muligheter for torden også. Vinden vil blåse skiftende bris. I Bergen blir det rundt 26 grader midt på dagen tirsdag.

Fjelltraktene i Sør-Norge får skyet vær nord for Hardangervidda tirsdag morgen, men ellers blir det pent vær. Vinden vil blåse skiftende bris.

I Midt-Norge blir det pent vær tirsdag, men det blir muligheter for en og annen lokal ettermiddagsbyge i indre strøk, og det er utrygt for torden. Vinden vil blåse skiftende eller nordøstlig bris. Trondheim får rundt 23 grader midt på dagen.

Allergisk? Sjekk pollenvarselet her.

Sommervær i Nord-Norge
Det kan bli morgentåke og ettermiddagsbyger enkelte steder, men ellers blir det sommervær.

I Nordland er det utrygt for tåke i Lofoten og Vesterålen først på dagen tirsdag. Ellers blir det lettskyet pent vær. Det blir muligheter for en og annen lokal ettermiddagsbyge i indre strøk. Vinden vil blåse nordøstlig bris. Bodø får 21 grader tirsdag.

Troms får lettskyet pent vær tirsdag, men det er utrygt for tåke eller lavt skydekke først på dagen. Vinden vil blåse skiftende eller nordøstlig bris. I Tromsø blir det rundt 18 grader tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Finnmark får lettskyet pent vær tirsdag, men det er utrygt for tåke eller lavt skydekke først på dagen, særlig på kysten. Vinden vil blåse skiftende bris. Alta får rundt 14 grader tirsdag.

I Longyearbyen er det utrygt for tåke eller lavt skydekke først på dagen, men etter hvert blir det lett- til halvskyet pent vær. Vinden vil blåse bris mellom vest og nordvest. Det blir rundt 3 grader midt på dagen.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag