Gå til sidens hovedinnhold

- Tror drapet blir oppklart

Drapet på Anna Lindh har vekket til live gamle og sterke minner, også for Christer Pettersson, som av politiet ble utpekt Olof Palmes drapsmann.

- Fred over hennes minne. Det kan man si. Hun hadde vel intet ondt gjort. Hun var tobarnsmamma og alt.

Også Christer Pettersson er i sjokk etter det brutale drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh. Mannen som ble utpekt som statsminister Olof Palmes drapsmann lever i dag på gaten med sine venner.

- Det finnes ingen som vil ha meg som nabo, så jeg får ingen bostøtte. Jeg er uteligger på sjette året, sier Pettersson til TV 2.

17 år har gått siden Olof Palme ble drept. Pettersson viste i dag TV 2 Sveavegen, stedet der statsminister ble skutt.

- Jeg var jo tiltalt for århundrets forbrytelse. Det var jo fordi jeg var på feil plass til feil tid. Jeg sa jo som sant var at jeg kom hjem kvart på tolv på mordkvelden, men en kompis av meg som lå og sov på kjøkkengulvet mitt, sa at jeg kom hjem kvart på ett. Det er en forskjell på én time mellom liv og død, sier han ettertenksomt.

Mange har i dag også lagt ned blomster på det stedet der Palme ble skutt.

- Jeg var bare noen meter herfra da det skjedde, sier Pettersson når han passerer drapsstedet i Sveagatan.

- Tror du politiet klarer å ta Anna Lindhs drapsmann?

- Ja det tror jeg. I og med at det var så mange vitner, og i og med at de holder på å fremkalle film, så tror jeg nok det.

Pettersson har altså tro på at dette drapet skal bli løst, men når det gjelder saken der han selv har spilt en hovedrolle stiller det seg annerledes.

- Tror du Palmedrapet noen gang blir oppklart?

- Nei. Jeg tror ikke det.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping