Fransk politi jakter på en kvinne og to menn som skal ha bortført tre og et halvt år gamle Elise fra Arles i Sør-Frankrike fredag. Faren, 51 år gamle Jean-Michel André, syklet med datteren hjem fra barnehagen da han ble angrepet og banket opp, mens Elise ble ført bort i en bil.

Barnefordelingsstrid
André hevder det er Elises russiske mor (37) som står bak bortføringen og at hun også var med på den. Foreldrene har i lengre tid ligget i strid om hvem som skal ha omsorgsansvaret for jenta.

Vitner hevdet å ha sett jenta
En gruppe som skulle passe til beskrivelsen av de tre gjerningspersonene og jenta ble sett på et fly fra Sveits til Moskva lørdag kveld, melder NouvelObs.com. Fransk politi sier de var i kontakt med sveitiske kolleger, som også fakset over passet til jenta i gruppen, men at det ikke var grunnlag for å anholde dem.

Et annet vitne forteller at hun så det etterlyste barnet på toget mellom Montpellier og Sveits fredag, melder nyhetsbyrået AFP ifølge La-Croix.com.

Fikk pose over hodet
Ifølge vitner ble Elises far brutalt slått ned og mishandlet med batonger. To svartkledde menn skal ha dratt en pose over farens hode. Kvinnen så på mens han ble slått. Til slutt skal overfallsmennene ha gitt ham støt med en elpistol. Deretter flyktet de med treåringen i en beige Renault, rapporterer nyhetsbyrået AFP og franske medier. Overfallet og bortføringen skjedde i Arles ved 11-tiden fredag.

Bilen ble senere funnet forlatt i Montpellier.

I strid om omsorgen
Elises far, som ble lagt inn på sykehus etter overfallet, har ligget i konflikt med jentas mor om omsorgen for parets datter. Til politiet har han fortalt at kvinnen som var med på bortføringen var Elises mor og at hun bar en parykk. Politiet opplyser at de ennå ikke har sikre opplysninger om noen av gjerningspersonenes identitet.

Fransk politi har varslet sine europeiske kolleger om hendelsen og satt i verk en storstilet aksjon for å spore opp treåringen.

En representant for påtalemyndigheten i Frankrike, Antoine Paganelli, bekrefter at de holder muligheten for en familiekidnapping åpen.

- Forsøkte å bortføre barnet i 2007
- Vi kan ikke si med sikkerhet at det er moren som har bortført barnet, men det er et spor vi undersøker nøye, sier han.

Elises mor har siden 2008 hatt en internasjonal arrestordre hengende over seg etter at hun i 2007 forsøkte å bortføre barnet fra sin franske far, som da var tilkjent foreldreretten av en fransk domstol. Faren på sin side dro til Russland for å finne datteren. Moren på sin side har gått rettens vei i Russland for å få foreldreretten til datteren.

Jean-Michel André sier til franske medier at han ber folk i Arles som kjenner Elises mor ta kontakt med henne og be henne melde seg. Han beskriver situasjonen som «helt absurd».