Småbarnsfaren Yassin Sahli levde tilsynelatende et normalt liv. Nå er han mistenkt for terrorangrep og for å ha halshogd sin egen sjef.

Den 35 år gamle sjåføren Sahli levde et familieliv med kone og barn i en forstad til Lyon. Men han hadde vært i sikkerhetstjenestens søkelys tidligere på grunn av fare for radikalisering.

35-åringen er nå siktet for drap og terrorisme. Ifølge politiet sto han bak angrepet mot gassfabrikken i Saint-Quentin-Fallavier, der en person ble halshogd. Den halshogde var Sahlis sjef.

Trolig ingen medhjelpere

Ingenting tyder på at 35-åringen hadde medhjelpere, fastslår fransk politi.

Fredag formiddag kjørte den 35 år gamle firebarnsfaren Yassin Salhi inn i en gassfabrikk sørøst for Lyon. Han kjørte på gassbeholdere i et forsøk på å sprenge bygningen, ifølge franske medier. Det klarte han ikke, men få minutter senere kom en kraftig eksplosjon.

Ved inngangen til fabrikkområdet ble det funnet et hode som var blitt spiddet på porten til fabrikken. Hodet var dekket av arabisk skrift. Kroppen skal ha blitt funnet flere meter unna, i nærheten av en kniv.

Hollande: Terrorangrep

Offeret, en 54-åring, var sjefen til 35-åringen som er pågrepet for angrepet, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder. Den drepte var leder for et transportfirma og kjørte sammen med den mistenkte til fabrikken i forbindelse med en leveranse, ifølge kilden.

Men ifølge kilden halshogde 35-åringen sjefen sin før han kjørte inn i området.

– Det er et terrorangrep, det er det ingen tvil om, sier Frankrikes president François Hollande.

Kona anholdt

Fredag kveld tydet imidlertid alt på 35-åringen handlet alene under angrepet.

– Det er ingenting som tyder på at den pågrepne hadde medhjelpere under angrepet, sier statsadvokat François Molins på en pressekonferanse fredag kveld.

Salhi er siktet for drap og terrorforbrytelser, opplyser han. I tillegg har politiet imidlertid også pågrepet hans kone og hans søster i forbindelse med etterforskningen. En fjerde person som har vært involvert i en kriminell organisasjon, er mistenkt for terrorrelaterte forbrytelser, opplyser Molins uten å utdype hva slags rolle vedkommende har.

Radiostasjonen Europe 1 intervjuet tidligere fredag en kvinne som er identifisert som 35-åringens kone.

– Han dro på jobb på morgenen og kom ikke hjem mellom klokken 12 og 14. Jeg ventet på ham, sier hun og legger til at de har tre barn og at familien levde «normale liv som muslimer».

Kjent av politiet

Det var en brannmann på stedet som overmannet 35-åringen i Saint-Quentin-Fallavier, rundt 30 kilometer sørøst for Lyon. I tillegg til den drepte ble to personer lettere skadd.

Salhi hadde ikke noe kriminelt rulleblad, men var mellom 2006 og 2008 på myndighetenes liste over personer som kan ha blitt radikalisert, ifølge innenriksministeren. Han var ifølge myndighetene tilknyttet en salafistbevegelse.

Fabrikken som ble rammet av angrepet, er en del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien.

Sikkerheten til høyeste nivå

Frankrikes president François Hollande reiste hjem fra EU-toppmøtet i Brussel da angrepet ble kjent. Han har beordret at sikkerhetsberedskapen i regionen skal heves til høyeste nivå.

Angrepet kommer mindre enn seks måneder etter terrorangrepene i og rundt Paris hvor i alt 17 mennesker ble drept i januar. Disse angrepene startet med en skytemassakre i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

– Vi husker alle hva som har skjedd i landet vårt tidligere, og i andre land også, det er derfor mange følelser involvert, sa Hollande.

Fordømmer angrepene

Angrepet etterforskes av antiterrorpolitiet som et terrorangrep. Fabrikken som ble rammet, har anlegg og virksomhet i mer enn 50 land verden over, også i Norge.

– Vi har prosedyrer som vi er pålagt å følge i krisesituasjoner. De har trådt i kraft nå. Hva de går ut på kan jeg ikke gå i detalj på, sier administrerende direktør Tom Cantero i Air Products Norge til NRK.

Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer fredagens angrep.

– Frankrike er igjen offer for et brutalt og sjokkerende angrep. Våre tanker er med ofrene og deres pårørende, sier Brende. (©NTB)

Alt om terrorangrepene:

Tromsøkvinnen Merethe var på vei til dødsstranda

Hadde våpen gjemt i solparasoll. Skjøt mot turister på stranda

Én mistenkt gjerningsmann pågrepet i Tunisia

Minst 27 drept i selvmordsangrep i Kuwait

Spania og Italia trapper opp terrorberedskap