Gå til sidens hovedinnhold

- Tror gutta sparte seg litt

Marcus Pedersen og Vålerenga holdt på å rote bort en 3-0-ledelse.

VÅLERENGA - FREDRIKSTAD 3-2: Sportsjournalistikken flommer over av billedbruk - det er noe alle vet. Mens Vålerenga for en uke siden ble beskyldt for å rane med seg tre poeng fra Brann stadion, man man denne helgen kalle det Fredrikstad gjorde for et forsøk på å bryte ut av et fengsel.

Vålerenga ledet nemlig 2-0 etter fem minutter og 3-0 etter tretten minutter.

Rykker ned?
- Hvis Fredrikstad fortsetter på dette nivået, tviler jeg på at de er å finne i Tippeligaen neste år, konkluderte TV 2 Sportens kommentator Ivar Hoff.

Men kampen var ikke over.

Anført av Tarik Elyounoussi kom nemlig Fredrikstad tilbake. Elyounoussi reduserte til 1-3 etter bare fire minutter av andre omgang.

En halvtime før slutt scoret Elyounoussi igjen.

Resten av kampen var det egentlig bare ett spørsmål man stilte seg: Ville Fredrikstad fullføre opphentingen? Svaret ble nei. Vålerenga holdt unna og den ambisiøse osloklubben tok tre viktige poeng.

- Veldig glad
- En fantastisk fin førsteomgang for oss, da spilte vi sånn som vi ønsket å spille. I et tøft kampprogram tror jeg at gutta tenkte at de skulle spare seg litt, og det er farlig, forteller Vålerengas manager Martin Andresen til TV 2 Sporten etter kampen.

- Da vi i tillegg gjorde dumme feil på egen halvdel, ble vi straffet. Jeg er veldig glad for at vi fikk dratt i land de tre poengene, legger han til.

Vålerenga har ambisjoner om å kjempe om seriemesterskapet denne sesongen, og henger godt med poengmessig etter sju av 30 runder. Det er bare to poeng opp til Rosenborg på andreplass og tre poeng opp til serieleder Strømsgodset.

Nå har dessuten Vålerenga fått litt mer fart over den offensive delen av spillet.

- Ja. Det er veldig fint. Vi vet at det kommer (fin angrepsfotball) mer og mer av det etter hvert som sesongen setter seg, sier Andresen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken