Gå til sidens hovedinnhold

Tror ikke Balotelli passer inn i Liverpool

- Balotelli mangler noe viktig, sier ekspert.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ioQrnEheiX6PSVhs4Bbk4dCr79Dw6PKKpf5vqs71mWk6Wx20izDGmhiEfOAHyFIWX-H7h8RNq30nGNLRfNp86JLkVHb5Qi9J6XASRQwnrINcnIt7Kk1S01f7rrkZuLPmNDQlmaXQ5Q0&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Torsdag har det virkelig blitt fart i ryktene om at spissen Mario Balotelli er på vei til Liverpool i Premier League. Flere troverdige kilder melder at de røde og AC Milan er enig om prislappen og at spilleren er i ferd med å takke for seg.

Balotelli kjenner engelsk fotball fra sin tid i Manchester City (2010-13) der han tidvis imponerte stort, men også fikk mye oppmerksomhet for det som skjedde utenfor banen. Som da han sendte fyrverkeri ut av badevinduet.

Det er liten tvil om at Balotelli er én av de mest lovende fotballspillerne verden har sett, men i en alder av 24 år, er han ikke lenger det man kaller et talent.

Råmaterialet er stort, men han har ikke klart å få ut potensialet5 sitt i verken Inter, Manchester City eller AC Milan, der han har spilt siden vinteren 2013.

FØLG TOR KRISTIAN KARLSEN PÅ TWITTER

- Kan han tilpasse seg?
Tidligere sportsdirektør i den franske klubben Monaco og talentspeider Tor-Kristian Karlsen er litt skeptisk til overgangen som nå er i ferd med å bli en realitet. Han er usikker på hvordan Balotelli skal passe inn i Liverpool.

- På lagene ledet av Brendan Rodgers (Liverpools manager) kan man se at han er en manager som får ting gjort på treningsfeltet. Han setter sin håndskrift på laget. Det er en taktisk og systematisk tilnærming til det man holder på med. Spørsmålet er hvordan Balotelli, som er en lunefull type og en individualist, vil passe inn oppe i alt dette. Kan han tilpasse seg et spillemønster og ikke bare tenke på hvordan han selv skal bevege seg for å komme i gode posisjoner? sier Karlsen om spissen til Nettavisen.

- Sammenligner du Balotelli med Luis Suarez, som også var en spiller med mye bagasje og som fant på mye rart - på banen - kan man i hvert fall si at man visste hva man fikk med Suarez. Han jobbet som ei bikkje i jakten. Står du på sidelinjen og slipper han løs, vet du at det blir jaget og kriget. Med Balotelli får du ikke det. Det blir mye klaging fra en stillestående spiller.

- Mangler noe
Karlsen trekker blant annet fram Balotellis oppførsel i VM-kampen mot Costa Rica i sommer. Italia lå under og trengte en scoringen mot slutten.

Spydspissen Balotelli virket imidlertid totalt tannløs på topp.

- Det Italia trengte da var bevegelser og et oppspillspunkt, slik at de kunne sette motstanderen under press, men det var ingenting. Balotelli sto og klagde på medspillere. Det var ikke bare han som sviktet på det tidspunktet, men dette viser at han mangler noen av de elementene du trenger for å lykkes på høyeste nivå. Det henger sammen med holdninger, sier Karlsen.

Fotballeksperten skjønner godt at ryktene om Balotelli har ført til begeistring blant Liverpools supportere, men er skeptisk til at spissen blir en suksess.

- De er entusiastiske, litt fordi det skjer noe og litt fordi han er et stort navn. Men en slik overgang vil føre til masse usikkerhet, på godt og vondt. Ikke av den ekstreme sorten man fikk med Suarez, men hadde jeg vært Rodgers eller administrerende direktør i Liverpool, ville jeg tenkt grundig over dette.

- Blant de beste
Klarer Liverpool å få det beste ut av den italienske spissen, føler imidlertid Karlsen seg trygg på at klubben vil få en angrepsspiller i verdensklasse.

- På sitt beste, vil jeg påstå at han er blant de beste i verden. En angriper som kan brukes på alle måter. Som oppspillspunkt, som møtende spiss, og som er rask og sterk nok til å gå i bakrom. På Manchester City ble han også brukt på kantene, det gjorde han også for Italia og for Inter da han slo igjennom der. En anvendelig spiller, men trives best i midtspissposisjon.

- Det store spørsmålet er om Balotelli har vokst opp. Rent talentmessig og fotballmessig er det ikke tvil, så lenge han har hodet på rett sted. Det er det andre han tar med seg av oppførsel både på og utenfor banen, som det er litt usikkert om man trenger i Liverpool, sier Karlsen om den omstridte spissen.

Se hele Karlsen-intervjuet øverst i denne artikkelen.

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Kommentarer til denne saken