Gå til sidens hovedinnhold

- Tror ikke på Hushovd eller Cavendish

Tre sykkelfantaster forteller om forventningene sine foran 2010-sesongen.

Natt til tirsdag smeller det. Igjen.

Lance Armstrong inntar landeveien med sitt spesialdesignede Team Radio Shack. Splitter nye Team Sky begynner sitt angrep på sykkeltronen.

Urokråka Robbie McEwen er tilbake. Verdensmester Cadel Evans viser seg fram i mestertrøya på hjemmebane.

Kort sagt: En ny sesong. Nye muligheter.

Tidenes sesong? Kanskje. Vi har spurt tre som elsker sporten hvilke forventninger de har til sykkelåret 2010 - året syv norske sykkelproffer forsøker å sette spor etter seg på landeveien.

1. - Årets mest spennende lag?

2. - Årets Tour de France-vinner?

3. - Årets poengtrøyevinner?

4. - Årets duell?

5. - Årets signering/gjennombrudd?

6. - Norges neste sykkelproff?

7. - Fjorårets gjennombrudd?

8. - Verste comeback?

Gino van Oudenhove, sportsdirektør Team Joker Bianchi:

1: - Sett med mine øyne er Team Sky det mest spennende laget. De har både Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen, i tillegg til Lars Petter Nordhaug. Jeg har for eksempel store forventninger til Kurt. Jeg kjenner ham godt, og vi snakker alltid om å vinne den store klassikeren. Han har vunnet i Harelbeke tidligere, og jeg tror han vil lykkes enda bedre i år. Han har bedre ryttere rundt seg og vet akkurat når han skal gripe sjansen. Det blir også utrolig spennende å følge Cervélo i sitt andre år, og se hvordan BMC får Alessandro Ballan, George Hincapie, Cadel Evans og Karsten Croon til å fungere sammen.

2: - Jeg tror det blir Alberto Contador. Vi har alle lest om situasjonen hans i Astana. Han fikk hjelp i fjor, men likevel - han var under mentalt stress fra både Lance Armstrong og Johan Bruyneel. I år har han et komplett lag rundt seg og han kommer til å kjøre mer avslappet. Jeg tror ikke at verken Schleck-brødrene, Bradley Wiggins eller Lance Armstrong, når det virkelig skal kjøre, er sterke nok til å henge med Contador.

3: - Det blir en spennende kamp om poengtrøya. Mark Cavendish og Thor Hushovd har allerede startet krigen om den trøya i media. De snakker ikke om annet, så jeg tror ikke det blir noen av dem to. Jeg tror det kommer en utfordrer. Hva er det man sier: - Når to bikkjer krangler om kjøttbeinet, så kommer en tredje til og stikker av med det. Team Sky har et par raske folk, men det kommer litt an på hva de gjør med Edvald. Jeg vil ikke undervurderer Tom Boonen og Quick Step, heller. De har flere sterke ryttere.

4: - Årets duell? Det er nok ganske åpent både foran klassikerne og etappeløpene. Duellen kan godt bli mellom Armstrong og Contador. Den har begynt allerede, men du vil alltid få med et par-tre utfordrere i tillegg.

5: - Jeg forventer meg store ting av Lars Boom. Han ble proff i 2009 og vant både Belgia Rundt og en etappeseier i Spania Rundt. Han vet hva han vil og kommer til å satse på klassikerne denne sesongen. Han er en ryttertype de har ventet på i mange år i Nederland.

6: - Det blir nok en Joker Bianchi-rytter. Vi har to-tre stykker som kan komme seg videre, men det er vanskelig å spå hvem. La meg si det sånn: Jeg håper det ikke blir tre igjen... Men vi jobber hardt for å få minst én videre. Vi har hentet inn Christer Rake for å få ham videre og vi jobber hardt med Stian Remme. I tillegg har vi noen unggutter på vei opp.

7: - Det er vel ikke riktig å kalle det et gjennombrudd, men Edvald vant hele ENECO Tour, Gent-Wevelgem og etappeseier i Giroen. Han har i hvert fall tatt et steg oppover. Det er ikke så mange steg igjen før han vinner en stor klassiker, heller. En annen rytter jeg følger tett er Johnny Hoogerland i Vacansoleil. Han hang med på fjelletappene i Spania Rundt og satt med under finalen i VM. Han vant også tredagersrittet i Flandern. Dette er en aggressiv ryttere Vacansoleil har gravd dypt i lommene for å beholde.

8: - Riccardo Riccó. Han kunne godt ha funnet på noen annet enn å sykle.

Christian Paasche, sykkelkommentator på TV2:

1: - Team Sky er aller mest spennende laget, ettersom det er helt nytt. Team RadioShack er også nytt, men jeg synes Sky har vært både dristigere og bredere i valg av ryttere. De har en mye mer variert stamme, mens RadioShack er håndplukket for Tour de France. Dessuten har Lance Armstrong med seg veldig mange av rytterne han kjørte sammen med i Astana.

2: - Jeg tror nok at Alberto Contador vinner - igjen. Men han skal få det tøft, og han skal være i form. Det er mange som er ute etter å slå ham.

3: - Edvald? Nei, jeg tror nok at Thor Hushovd vinner den. Mark Cavendish kommer helt sikkert til å være med helt der framme. Det samme gjør nok Tyler Farrar og Oscar Freire. I tillegg skal det bli spennende å se om Robbie McEwen får skikk på beina sine.

4: - Lance Armstrong og Radioshacks forsøk på å gruse Alberto Contador.

5: - Jeg tror Sky har gjort et scoop ved å sikre seg Edvald Boasson Hagen. Det blir tøffere for ham i år, ettersom man blir bedre passet på når man vinner såpass mye.

6: - Det blir vel noen fra Joker Bianchi, men jeg vet ikke om jeg tør nevne noen navn. Jo, han som kom på 12.-plass i U23-VM: Christer Rake.

7: - Fjorårets gjennombrudd? Det må jo være Edvald, igjen. Han hadde vel et lite gjennombrudd året før der igjen og, men at han skulle vinne en etappe i Giroen og Gent Wevelgem? Jeg blir bare mer og mer imponert over gutten.

8: - Moralsk sett er det nok Riccardo Riccó jeg gruer meg mest til å se denne sesongen.

Mads Kaggestad, tidligere proffsyklist:

1: - Alle snakker om Sky og Wiggins... Jeg synes det er veldig spennende med Caisse d’Epargne med Mauricio Solér, Juan José Cobo og Marzio Bruseghin. Jeg vet ikke om Christophe Moreau er så spennende lenger, men jeg er sikker på at han kommer til å heve seg. Jeg synes Caisse d'Epargne-laget ser bra ut. De blir litt glemt i forhold til de nystartede lagene.

2: - Jeg tipper Lance Armstrong. Men dette blir et av de tøffeste Tour de France noensinne.

3: - Det blir vel en kamp mellom Mark Cavendish og Thor Hushovd. Det er nok de to eneste som har lag i ryggen som retter seg mot den grønne trøya.

4: - Det kan bli en av klassikerne, og Thor kan være med i den duellen. Jeg tipper det blir Thor vs. Fabian Cancellara under Paris-Roubaix. Han var så nære på å vinne den i fjor, at jeg tror han er veldig motivert i år. Det kan bli Tom Boonen også, men jeg er redd for at han fortsetter å rote det til for seg.

5: - Det laget som har hentet inn en unggutt ingen har hørt om før og gjør ham til en stjerne. Men jeg vet ikke hvem - foreløpig.

6: - Christer Rake.

7: - Heinrich Haussler. Makan til framgang har jeg aldri sett før! Og Bradley Wiggins. Det er to ryttere som brukte de to-tre månedene i løpet av vinteren godt. To ryttere som også hadde godt av et miljøskifte.

8: - Riccardo Riccó er vel på vei tilbake. Det er definitivt årets verste comeback.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken