Gå til sidens hovedinnhold

Tror kirken vil si ja til homofili

Generalsekretæren i Indremisjonsforbundet tror Kirkens lærenemd vil si ja til homofili, når saken skal avgjøres i slutten av januar. Samtidig frykter han splittelse.

Generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Indermisjonsforbundet åpnet gårsdagens årsmøtet i Organisasjonenes Fellesforbund med å komme med en advarsel til Kirkens lærenemd. Om få uker skal lærenemda komme med sitt råd i spørsmålet om kirkens standpunkt til homofilt samliv, og Hallaråker tror et «ja» vil sprenge kirken.

- Den norske kirken vil komme i konflikt med de aller fleste kirkesamfunn både i verden og her i landet. Skillet går mellom de som bøyer seg for skriftens autoritet, og de som vil gjøre seg selv og sin samtid klokere enn skriften på kontroversielle område, sier Hallaråker til Bergens Tidende.

Han tror det heller mot et «ja» når saken avgjøres om få uker og spår dermed kaos i kirken. Men fungerende leder for KFUK/KFUM, Leif Jarle Theis, tror Hallaråker overdriver og viser til at de samme dystre spådommene ble reist på 1970-tallet, da kvinner ønsket å bli prester.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken