LA MANGA (Nettavisen): Bodø/Glimt går en noe usikker sesong i møte etter at flere av fjorårets nøkkelspillere har forlatt klubben.

Det har ført til at yngre krefter har fått sjansen til å vise seg frem for trener Aasmund Bjørkan, og én av dem som virkelig ser ut til å ha tatt vare på muligheten er 19 år gamle Mathias Normann.

Unggutten var i fjor på utlån til Alta, men har nå kjempet seg til en plass i elleveren til Glimt.

- Imponerende, mener journalist og Glimt-ekspert Freddy Toresen.

Han følger de fleste treningene og kampene til Bodø/Glimt og mener Normann besitter kvaliteter han ikke har sett på mange år på Aspmyra.

- Han er veldig fotballsmart. Jeg har ikke sett noen som har det blikket for spillet i Bodø/Glimt siden Runar Berg spilte, forteller Toresen til Nettavisen.

Toresen som er journalist i Avisa Nordland føler seg sikker på at unggutten har spilt seg inn i Bjørkans startellever.

- Mathias er spennende og han kommer til å spille mye.

- Både jeg og flere hans lagkamerater synes at han har vært best i oppkjøringen. Han har veldig mange spennende ferdigheter. Han er rask, han er teknisk og han har veldig god ballkontroll. Han er litt unorsk i stilen, forklarer journalisten.

- Han har det meste

Heller ikke Glimt-trener Aasmund Bjørkan legger skjul på at han har latt seg imponere av 19-åringen. Glimt-sjefen tror unggutten har hatt godt av låneoppholdet i Alta.

- Mathias har tatt kjempesteg. Han var på utlån hos Alta i fjor og har brukt tiden der godt. Han har blitt en mye mer voksen spiller. Ferdighetsmessig er han en veldig spennende spiller, sier Bjørkan til Nettavisen.

Bjørkan ser frem til å se 19-åringen i aksjon i den gule trøyen utover sesongen.

- Han har egentlig det meste. Han har fin fysikk, fin balanse, god med ball, han er frekk, han tør å gjøre det selv. Samtidig har en veldig god pasningsfot, så han evner å sette andre i gode posisjoner. Jeg tror det kan bli et artig år for Mathias, forteller Bodø/Glimt-treneren.

Heller ikke hovedpersonen selv legger skjul på at han ser frem til seriestart etter en meget lovende begynnelse på sesongoppkjøringen.

- Etter at vi har startet opp så har det gått veldig bra for min egen del og for så vidt for hele laget sin del. Det er veldig artig. Jeg har vel aldri vært nær å få sjansen tidligere, så det er veldig gøy å få spille så mye som jeg har gjort. Hvis det fortsetter sånn som det her, så får jeg nok sjansen i år, sier Normann til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under)

Ville bort fra Glimt

Unggutten skrev i fjor høst under på en ny treårskontrakt med klubben, men det var på ingen måte noen selvfølge. Normann følte seg nemlig oversett i Glimt etter flere år i klubben, og under låneoppholdet i Alta forrige sesong uttalte han til iFinnmark at han ikke hadde tenkt seg tilbake til klubben.

- Jeg føler at Bodø/Glimt ikke har villet satse på meg. Hvorfor skal jeg da dra tilbake til Glimt, sa 19-åringen til avisen i fjor høst.

Men etter flere samtaler med ledelsen i Bodø/Glimt endte det med at 19-åringen skrev under en ny avtale.

- Nå er det sånn i fotballen at ting snur veldig fort, det er jeg egentlig veldig glad for. Det var vel følelsene mine der og da som gjorde at jeg sa det til lokalavisen, men så dro jeg tilbake og vi ble enige. Det ordnet seg og det er jeg glad for nå, forteller Normann.

Skadeproblemer

Mye legger nå til rette for at Normann skal få vist seg frem på øverste nivå i Norge kommende sesong. Glimt-ekspert Toresen mener skader er årsaken til at han ikke har fått vist seg frem tidligere.

- Det som har vært problemet hans er en ankel som han har trøblet med. Det har derfor vært litt av og på treningsmessig. Det har vært en uke på trening, en uke uten trening eller alternativ trening. Det gjorde at han ikke kom i posisjon på Glimt før han ble utlånt til Alta, forklarer journalisten.

- I Alta tror jeg han starter 16 kamper. Han startet ikke flere fordi at han hadde litt skader, men nå har han vært skadefri siden oktober. Det er veldig tydelig. Han har vært Glimts beste, skryter Toresen.

Selv ser 19-åringen svært positiv på det som skal skje videre i 2016.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig bra denne sesongen. Hvis vi får gjort det vi jobber med på trening så tror jeg det her blir veldig bra, sier Normann.

For øyeblikket befinner Normann og lagkameratene seg på La Manga i Spania. Der møter Bodø/Glimt førstedivisjonslaget Mjøndalen til treningskamp førstkommende mandag.