Gå til sidens hovedinnhold

Tror på ren Frp-regjering

Frp-formann Siv Jensen tror på mulighetene for en ren Frp-regjering etter valget i 2009.

- Det er et alternativ som er fullt mulig å gjennomføre, sier Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Vil en ren Frp-regjering ha større rom for å manøvrere i Stortinget enn en regjering av Høyre, KrF og Venstre?

- Ja, det tror jeg. Frp har veldig mye til felles med Ap. Jeg mener at en ren Frp-regjering burde kunne leve lenge, i hvert fall lenger enn de snaue tre ukene som Christoffer Hornsruds første Ap-regjering satt, sier Jensen.

Vil ha makt
I sin tale til Frp-landsmøtet fredag viste Siv Jensen til at det tok 41 år før Ap kom i regjering. Hun gjorde det klinkende klart at Frp ikke vil støtte en regjering partiet selv ikke er med i. Den tiden er forbi, var beskjeden. Og Jensen ble møtt av stående trampeklapp for sin klare tale.

Hun snakket stadig vekk stadig om hva en «Frp-regjering» og «vår regjering» kan få til etter 2009-valget.

- Frp kan ikke fortsette et evig liv i opposisjon. Vi er interessert i å få gjennomført vår politikk. Samtidig er det viktig å vise at Frp er i stand til å ta regjeringsansvar. Vi har verken hatt en statsminister eller vært i regjering. Det er viktig å venne våre velgere til den tanken, sier Jensen.

Vil fornye
Frp-formannen legger vekt på at hun har et samlet parti i ryggen. Hun er utålmodig og har blikket festet mot 2009-valget, men venter gjerne til 2013 hvis det er nødvendig.

- Vi vil fornye Norge, er hennes budskap på område etter område.

Siv Jensen tror fortsatt der er mulig å finne fram til løsninger som forener de borgerlige partiene, uten at noen av partiene blir ydmyket eller bagatellisert.

- Vi har ikke kommet med ett eneste ultimativt krav, sier hun, og kritiserer de andre borgerlige partiene for ikke å ha vilje til å forhandle om alt etter valget i 2009.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen