Ingen har vunnet flere majortitler enn Jack Nicklaus (73). Golflegenden tror likevel han blir passert av Tiger Woods (37).

Hele 18 majorseirer kan Nicklaus vise til. Woods har lenge jaktet på den imponerende rekorden og kan ta ytterligere innpå i US Masters i helgen. Verdenseneren står med 14 titler, men har ikke vunnet en majorturnering på fem år.

– Jeg har sagt det før og vil fortsette å gjøre det: Jeg forventer fortsatt at han slår rekorden. Han er rett og slett for talentfull, motivert og fokusert på å gjøre det. Han må vinne fem majorturneringer, men jeg tror han klarer det, sier Nicklaus.

Jakter femte seier
Denne uken håper Woods å være tilbake på topp i US Masters, en turnering han har vunnet fire ganger tidligere. Også her holder Nicklaus rekorden. Han fikk ta på seg den grønne jakken, som vinneren mottar, seks ganger i perioden 1963-1986.

Woods' siste seier på Augusta-banen kom i 2005. Nicklaus bryr seg lite om 37-åringens seierstørke i den prestisjetunge turneringen.

– Jeg har ikke tenkt mye på det. Han er med i teten hvert år. Jeg ser tilbake på min statistikk her. Jeg vant i 1963, -65 og -66, men så vant jeg ikke igjen før i -72. Jeg vant i -75, men så gikk det elleve år fram til -86. En karriere går ikke over noen få år, sier Nicklaus.

50-årsjubileum
I år er det altså 50 år siden hans første seier i Augusta. 73-åringen har et helt spesielt forhold til turneringen.

– Jeg synes det er den morsomste å spille. Jeg elsker det. Den har stolte tradisjoner. Bob Jones (som startet turneringen) var idolet mitt da jeg vokste opp, og Masters-turneringen har alltid vært spesiell. Å ha vunnet seks ganger føles også ganske spesielt, smiler Nicklaus.

US Masters starter torsdag og avsluttes søndag.

Flest US Masters-seirer:
6: Jack Nicklaus
4: Arnold Palmer, Tiger Woods
3: Jimmy Demaret, Sam Snead, Gary Player, Nick Faldo, Phil Mickelson. (©NTB)