Under Manchester Citys 2-1-seier mot CSKA Moskva i Champions League tirsdag ble Yaya Touré utsatt for apelyder fra tribunen.

Det er slett ikke første gang det dukker opp rasismesaker etter kamper på russisk jord og til tross for at CSKA selv benekter hendelsene, har Uefa nå satt i gang etterforskning.

- Hvorfor i fotball?
Fotball-VM 2018 er lagt til Russland, men Yaya Touré mener det bør skje uten noen av verdens største stjerner til stede. Han vil nemlig be mørkhudede spillere om å boikotte turneringen dersom det ikke blir gjort noe med problemet.

- Hvis vi ikke føler oss komfortable med å delta i et VM i Russland, kommer vi ikke. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer i fotball. Jeg vet ikke hvorfor du ikke hører dette i rugby, håndball eller noen annen sport, sier han ifølge Sky Sports.

Ivorianeren mener det ikke blir gjort nok for å sette en stopper for rasismen i fotballen og ber nå Uefa om å ta en skikkelig opprydding.

- Det kommer til å fortsette dersom Uefa ikke foretar seg noe. For et par måneder siden spilte kompisen min for Milan og ble utsatt for det samme.

- Jeg håper de gjør noe - utestenger klubben eller stadion i to år. Klubben kan si at de skal lære fansen, men det er ikke nok. Nok er nok. Vi må stoppe dette nå.

Hevder sin uskyld
Mens Yaya Toure gjør det han kan for å ta et oppgjør med rasisme i fotballen, står CSKA Moskva på sitt og hevder det ikke var snakk om noe rasisme i forbindelse med onsdagens kamp.

- Etter å ha sett nøye gjennom videobilder fra kampen, har vi ikke funnet noen rasistiske fornærmelser fra CSKA-fansen.

- Ved flere anledninger pep og buet fansen for å legge press på motstanderens spillere, men uavhengig av rase. Dette skjedde spesielt med Alvaro Negredo og Edin Dzeko. Hvorfor den ivorianske midtbanespilleren trodde det var rettet mot ham, er uklart, skriver klubben i en pressemelding.

Manchester City vant onsdagens kamp 2-1 etter to mål av Serigio Kun Aguero.