Ifølge Reuters, truer kidnapperne med å drepe gislene dersom noen forsøker å finne dem med fly.

Tirsdag ettermiddag sier en offiesiell kilde til Reuters at myndighetene vet hvor kidnapperne og gislene oppholder seg, men at det ikke er noen planer om å iverksette en operasjon som kan sette gislenes liv i fare.

- En kidnappet turoperatør skal ha kontaktet sin tyske kone og fortalt henne om truslene, sier en egyptisk funksjonær, som ønsker å være anonym.

Avhengig av turisme
De maskerte kidnapperne tok 19 mennesker. Det skal være fem italienere, fem tyskere, en rumener og åtte egyptere.

Det var første gangen utenlandske turister ble kidnappet i Egypt. Hendelsen har gitt nye utfordringer til den sikkerhetsbevisste regjeringen. Landet er avhengig av turisme, som utgjør seks prosent av landets inntekter.

Islamistiske militante slo til mot turistnæringen i 1990-årene og igjen i midten av 2000-tallet. De slo til med bomber og skytevåpen og drepte hundrevis av mennesker.

Kan være i Sudan
Den kidnappede turoperatørens samtale med sin kone, skal ha blitt sporet til Sudan. En funksjonær ved utenriksdepartementet i Sudan mener det er usannsynelig at gislene befinner seg i Sudan. Det skal være fordi det er strenge grensekontroller og mangel på hjemmesteder i området.

Sikkerhetskilder fortalte mandag at kidnapperne krever 6 millioner euro, omkring 49 millioner norske kroner, for å løslate gislene. De sier også at det var ingen tegn på at militante islamister var involvert.