Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å drepe journalist

En islamistisk opprørsgruppe vil drepe den italienske journalisten Giuliana Sgrena mandag hvis Italia ikke trekker ut sine tropper fra Irak .

Gruppen melder dette i en erklæring på internett, ifølge AP. Trusselen ble lagt ut lørdag på en side som ofte brukes av ekstremistiske grupper. Erklæringen er signert gruppen Jihad Organisation.

Hvis ikke Italia går med på å trekke sine tropper ut av Irak, vil Giuliana Sgrena bli drept innen 48 timer, ifølge uttalelsen.

Det er ikke klart om erklæringen er ekte.

Den 56 år gamle italienske journalisten ble bortført på gaten i Bagdad mens hun utførte intervjuer i nærheten av universitetet i Bagdad fredag.

Fredag erklærte den lite kjente gruppen Islamic Jihad Organisation at de stod bak bortføringen, og ga den italienske regjeringen en frist på 72 timer til å trekke sine tropper ut av Irak. Gruppen kom ikke med drapstrusler.

Det er uklart om den siste erklæringen er fra en annen gruppe. Begge erklæringene ble lagt ut på den samme nettsiden og hadde samme format, men hadde ulik signatur, ifølge Reuters.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken