Gå til sidens hovedinnhold

Truet med Vestfold-drapene

Da mannen kom tilbake til Stavanger forrige fredag, sto politiet klar.

Rogalendingen i 30-årene er nå varetektsfengslet, skriver VG Nett.

Mannen truet eks-konas advokat på livet i tre grove e-poster. I den siste e-posten skal det ha vært vedlagt avisomtale av familietragedien i Vestfold der en mann drepte sin sønn, sin far og sin nye kjæreste, samt skadet sin eks-kone og hennes nye venn - før han tok sitt eget liv.

I mailen skal det ha vært klare antydninger om at noe lignede kunne skje i denne saken. Nå er mannen varetektsfengslet i fire uker for trusler og å ha forsøkt å påvirke en av rettens aktører.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er bare dypt fortvilet over ikke å få ha kontakt med sitt barn, sier mannens forsvarer, advokat Anne Kroken.

Uenighet om fordeling av verdier og samværsrett med datteren etter skilsmissen sendte eks-paret i retten. Mannen kom dårlig ut av møtet med domstolene, og sendte den første trusselmailen til eks-konas advokat i fjor. Anmeldelsen av forholdet ble aldri ferdig etterforsket siden mannen flyttet til Asia.

Fra sitt nye oppholdssted skal han ha sendt en rekke e-poster til advokaten, to av dem skal ha inneholdt drapstrusler og klar melding om at han burde holde seg unna saken om han vil leve videre. Mannen ble anmeldt på ny, og ble straks pågrepet da han kom tilbake til Stavanger forrige fredag.

- Jeg er veldig glad for at politiet tar saken veldig alvorlig. Rettens aktører skal ikke behøve å finne seg i slike ting som dette. Hvis en person er misfornøyd, må vedkommende forfølge saken på vanlig vis, er advokatens kommentar.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene