Gå til sidens hovedinnhold

Truet på livet etter utvisning

Men Sani Kaita frykter ikke å dele Andres Escobars skjebne.

Sani Kaita ble den store syndebukken da Nigeria tapte 2-1 for Hellas i fotball-VMs gruppe B på torsdag.

Helt uprovosert sparket han til Hellas' Vassilis Torosidis etter en halvtimes spill, og ble sendt ut med direkte rødt kort på stillingen 1-0 til Nigeria. Hellas kom tilbake, scoret to mål, og sendte svekket Nigerias sjanser til en åttedelsfinale i VM.

Les også: Bestemann ble syndebukk

- Sendt på e-post
Nå forteller midtbanespilleren at dagene etter kampen har vært vanskelige.

- Ja, jeg er blitt truet på livet, sier Kaita ifølge NTB.

- Truslene ble sendt til meg på e-post, men jeg er ikke bekymret for det. Som muslim tror jeg at Gud er den eneste som bestemmer hvem som lever og hvem som dør, fortsetter han.

Likevel ligger Monaco-spilleren, som for tiden er utleid til den russiske klubben Alania Vladikavkaz, søvnløs om nettene etter utvisningen. Ikke på grunn av drapstruslene, men fordi han har sviktet landet sitt.

- Jeg har ligget våken og tenkt på hva handlingen min kostet landet mitt. Nå håper jeg at vi vinner neste kamp og går videre likevel. Når jeg er tilbake igjen vil jeg gi alt for laget, sier Kaita.

Fortsatt muligheter
Naturligvis trekkes nå sammenligningene med Colombias Andres Escobars skjebne i USA-VM i 1994.

Forsvarsspillerens selvmål mot USA i gruppespillet sendte den stolte fotballnasjonen ut av mesterskapet den gangen, og tilbake i Colombia ble Escobar skutt og drept av kolombianere som hadde gamblet tungt på at laget tok seg videre til åttedelsfinalen.

Kaita tar imidlertid det hele med stoisk ro.

- Jeg vil ikke sammenligne min situasjon med Escobars, for alle har sin skjebne på jorden. Alt er i Guds hender, sier nigerianeren.

Fortsatt har laget muligheten til å ta seg videre i VM, men Nigeria trenger nå hjelp av Diego Maradona og hans Argentina.

Dersom Nigeria slår Sør-Korea i siste match, og Argentina samtidig slår Hellas, er Lars Lagerbäcks gutter videre med bare tre poeng, ettersom Nigerias målforskjell i så fall vil være bedre enn både Hellas' og Sør-Koreas.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken