Politiet ble truet til å gi fra seg en politibil på Jæren natt til onsdag. Flere skudd ble avfyrt da bilkapringen skjedde.

Politiet satte da i gang en storstilt, væpnet aksjon.

Nektet å stanse

Ifølge Rogalands Avis startet dramaet da to politipatruljer kontrollerte en personbil med to menn i ved Soma gård i Sandnesveien. Dette skjedde klokken 00.35 natt til onsdag.

- Foranledningen var at personbilen hadde nektet å stanse for kontroll, og en forfølgelse hadde endt opp der de nå var. Ut fra bilen kom det en mann som avfyrte flere skudd og holdt deretter et skytevåpen rettet mot politifolkene samtidig som han satte seg inn i en av polititbilene. Han startet denne opp og kjørte fra stedet. Bevæpnede patruljer fortsatte jakten etter den stjålne politibilen, opplyser politiet i en pressemelding.

Rundt klokken 01 ble bilen funnet på et jorde på Voll i Klepp kommune, like ved Bore kirke. Dette skjedde mens politiet sperret av et område i nærheten av Klepp sentrum, seks-sju kilometer fra funnstedet.

To i bilen

Det var to personer i den personbilen som nektet å stanse for kontroll, men bare én av dem var involvert i kapringen av politibilen. Den andre mannen (40) forholdt seg rolig og lot seg pågripe. Han har avgitt en foreløpig forklaring og er fortsatt i politiets varetekt.

Den andre mannen er i morgentimene fortsatt ikke pågrepet.

Etter å ha kjørt politibilen ut av veien skal han ha stukket av til fots, ha truet til seg en moped med registreringsnummer RU 4690 og kommet seg vekk fra området.

- Vi har kalt inn ekstramannskaper i forbindelse med saken, opplyser operasjonsleder Kjell Arne Slethei i Rogaland politidistrikt.

Saken oppdateres.