NEW YORK (Nettavisen): Natt til torsdag gikk den fjerde TV-debatten for de republikanske presidentkandidatene av stabelen i Colorado og på CNBC.

Det vil si: Bare 10 av de 14 kandidatene fikk delta i hoveddebatten.

Temaet var hovedsakelig økonomi, men Donald Trump ble også spurt om sitt forhold til våpenlovene.

USA er plaget av enormt mange tragedier knyttet til skytevåpen. Senest tirsdag denne uka døde en to år gammel gutt etter å ha skutt seg selv med sin fars pistol.

Trump har tidligere uttalt at det ikke er våpenlovene som er problemet, men mangelen på psykiatrisk behandling for mentalt syke mennesker.

Etter massedrapene i Roseburg og Oregon, hvor en 26 år gammel mann tok livet av ni mennesker før han begikk selvmord, sa Trump at dette kanskje kunne ha vært unngått dersom lærerne var bevæpnet.

Debattlederne spurte derfor Trump, som selv har bæretillatelse i New York, om eiendomsmagnaten vil oppfordre sine ansatte til å gå med våpen på jobb.

- Ja, jeg ville kanskje føle meg mer komfortabel. Jeg vil si ja, det vil jeg gjøre, svarte Trump.

På nettsiden til CNBC, som altså arrangerte debatten, mener i skrivende stund 43 prosent i nettavstemningen at Donald Trump vant onsdagens debatt.

15 prosent mener at Marco Rubio klarte seg best, mens Ted Cruz får stemmene fra snaut 13 prosent. Ben Carson, som var foran Trump på den seneste nasjonale meningsmålingen med 26 mot 22 prosent, er det bare 6,6 prosent som holder som debattvinneren.

Ellers fikk Marco Rubio pepper for å utebli fra mange voteringer i Senatet, mens John Kasich kritiserte Trump og Carson for å selge fantasier til velgerne. Det mest vanlige angrepsmålet var nok likevel programlederne og media.

Da Donald Trump gjentok sin kritikk mot de andre kandidatene for deres super-PACs, svarte Rubio med at det er verre at demokratene har media som sin super-PAC.