– Hillary vil trolig være under etterforskning i svært lang tid, sa den republikanske presidentkandidaten under et valgmøte i Grand Rapids i Michigan mandag.

Les også: Tidligere justisminister refser FBI

– Hun er uskikket og ukvalifisert til å være USAs president. Blir hun valgt vil det dra regjeringen og landet vårt ned i en konstitusjonell krise som vi ikke har råd til, sa Trump videre.

HTML EMBED
embedNAvideo("CaxpHHoWOU2kfsjs5JejoQ", false)

Han advarer også om at USA kan havne i en situasjon der en president blir straffeforfulgt.

Uttalelsen kommer etter at FBI-sjef James Comey kunngjorde at FBI gransker nye eposter knyttet til Clintons bruk av en privat epostserver i sin tid som utenriksminister.

Trumps valgkampleder har tidligere forsikret om at Trump ikke vil gjøre Clintons eposter til et sentralt tema i valgkampens siste dager.

Clinton: - Vil ikke finne noe nytt

Hillary Clinton sier at FBI ikke vil finne noe nytt når byrået skal gjennomgå enda flere eposter knyttet til hennes private epostserver.

- Jeg kommer ikke med unnskyldninger. Jeg har sagt at det var en feil, og at jeg beklager det, sa Demokratenes presidentkandidat under et valgmøte i Kent i Ohio mandag.

Hun ga uttrykk for at det er greit at FBI gjennomgår epostene til en av hennes nærmeste rådgivere, Huma Abedin, men hun sier samtidig at hun er sikker på at de ikke vil avdekke noe nytt.

- Jeg er sikker på at de vil komme til den samme konklusjonen som de kom til da de så på epostene mine i fjor. Det er ingen sak her, sa Clinton til hundrevis av tilhengere, som svarte med rop og applaus.

Det er første gang siden lørdag Clinton snakker direkte om at FBI vil gjennomgå enda flere eposter som kan kaste lys over Clintons bruk av sin private epostserver mens hun var USAs utenriksminister.

Da hun kommenterte saken lørdag, rettet hun skarp kritikk mot FBI-sjef James Comey ved å si at hun var dypt bekymret over kunngjøringen midt i valgkampen.

Skjødesløs med privat epostkonto

I juli konkluderte Comey med at Clinton hadde vært svært skjødesløs ved å bruke sin private epostkonto til sensitivt materiale, men han ville ikke anbefale at hun ble straffeforfulgt.

Presidentvalget holdes tirsdag neste uke. (©NTB)

Les også: Obama tror ikke FBI-sjefen prøver å påvirke valget