OSLO (NTB, Nettavisen): Ku Klux Klans avis The Crusader hyller republikanernes presidentkandidat Donald Trump, men valgkampanjen hans kaller avisen motbydelig.

Les også: Clintons forsprang krymper ytterligere

Trumps slagord «Make America Great Again» pryder forsiden til siste utgave av The Crusader, som omtaler seg selv som den hvite motstandsbevegelsens fremste talerør i USA.

Avisen hyller også Trump i lederartikkelen, men uten direkte å oppfordre sine lesere til å stemme på ham.

- Motbydelig avis

Trump-kampanjen svarer i en kunngjøring på hyllesten og kaller The Crusader «en motbydelig» avis.

– Avisens syn representerer ikke de titalls millioner amerikanere som har sluttet opp om vår kampanje, heter det.

Trump ble under primærvalget for noen måneder siden kritisert fordi han ikke ville ta avstand fra den tidligere Ku Klux Klan-toppen David Duke, en av USAs mest beryktede hvite nasjonalister og rasister.

Duke har oppfordret sine tilhengere til å jobbe for Trump-kampanjen, noe Trump nektet å kommentere.

– Jeg vet ikke hvilken gruppe du snakker om. Jeg kan ikke fordømme en gruppe jeg ikke aner noe om, sa Trump i et intervju med CNN den gangen.

Jevnt i meningsmåling

Donald Trump og Hillary Clinton ligger nå jevnt på den siste meningsmålingen fra ABC News/Washington Post - begge med en oppslutning på 46 prosent.

Den samme målingen spør også hvilke av de to kandidatene velgerne oppfatter som mest ærlige og troverdige. Her har Trump et klart og økende forsprang på Clinton. De siste tallene viser at 46 prosent av de spurte ser på Trump som ærlig og troverdig, mens bare 38 prosent sier det samme om Clinton. Anseelsen til demokratenes presidentkandidat har falt markant på denne målingen fra en topp på 48 prosent 4. august. På samme tid fikk Trump 43 prosent.

Det har vært mye snakk om meningsmålinger og metodene som ligger til grunn i denne valgkampen. Målingen fra ABC News og Washington Post ble gjennomført på fasttelefon og mobiltelefon i perioden 28. til 31. oktober blant et utvalg på 1182 potensielle velgere. Det er Langer Research Associates som gjennomfører meningsmålingen.

Les også: Mulig Trump-seier gir aksjefall i USA