Gå til sidens hovedinnhold

Trusetyv skyldte på datteren

Den tidligere tyveridømte kvinnen hadde forklaringen klar da hun ble tatt på fersken med en ubetalt truse.

(iBergen.no) Men selv om hun skyldte tyveriet på datteren, var det hennes to barn som sørget for at alenemoren slipper fengsel.

For da saken var oppe i Bergen tingrett mente retten den 51-årige kvinnens omsorgsansvar for de psykisk utviklingshemmede barna måtte frita henne for fengselsstraff.

Måtte skifte på datteren
Kvinnen ble tatt på fersken da hun stjal en truse til 99 kroner fra Cubus på Bergen Storsenter i februar. Med den ubetalte trusen i lommen, spaserte kvinnen sammen med datteren ut av butikken, men ble observert av en sivilkledd vekter.

Under rettssaken forklarte 51-åringen at det hadde oppstått en krisesituasjon inne i butikken, da datteren hennes plutselig kastet opp og fikk diarè. For å skifte på datteren snappet hun en truse fra butikkhyllen og fikk kassedamens velsignelse til å gå på toalettet med den syke jenta, før hun betalte for varen. Kvinnen hevdet hun la igjen vesken sin som forsikring.

Kjørte uten lappen
Men retten trodde ikke på denne forklaringen, spesielt siden den ikke ble støttet av verken vekteren, kassedamen eller butikken. At hun tidligere er dømt for tyveri og for å ha oppholdt seg i landet etter å ha blitt utvist, gjorde ikke saken bedre. I samme rettssak ble hun også dømt for å ha stjålet bensin og en rosebukett fra en bensinstasjon.

I tillegg hadde hun også gjentagende ganger blitt tatt for kjøring uten førerkort. Også den gangen brukte hun datteren som unnskyldning og hevdet hun måtte kjøre til apoteket for å kjøpe medisin til henne.

Fordi kvinnen viste et gjentakende atferdsmønster med manglende respekt for loven, mente retten det burde idømmes ubetinget fengsel. Men hensynet til barnas pleiebehov kom foran og kvinnen slapp unna med 75 timer samfunnsstraff.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis