Europeiske reiseforsikring gikk mandag ut og oppfordret nordmenn til å utsette bestilling av både sommer- og høstferie fram til en vet noe sikrere om hvordan flytrafikken vil gå fremover. Bakgrunnen er at forsikringsselskapene fremover ikke lenger vil dekke utgifter til personer som får problemer som følge av vulkanen.

Les også: Nå er luftrommet fra Kristiansand til Bergen stengt

Dekket av pakkereiseloven
Dette er noe reiseoperatøren Star Tour ikke har noe forståelse for.

- Vi reagerer med overraskelse på at Europeiske ikke har nyansert advarselen sin, og velger å tro at de har blir misforstått, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde.

- Europeiske bør jo være de første til å vite at en charterkunde er omfattet av pakkereiseloven. Det betyr at kunden får alle pengene tilbake dersom reisen blir kansellert, Hvis hjemreisen skulle bli utsatt på grunn av askeskyer dekker charterselskapene både overnatting og bespisning i påvente av returen, sier Lunde.

Star Tour mener at charterferier er tryggere enn de en bestiller på egen hånd.

- Reiser du på egen hånd risikerer du å måtte betale for både hotellrom og leiebil som ikke blir benyttet ved en flykansellering. Du må også dekke ekstra overnattinger, mat og drikke dersom flyturen hjem blir kansellert eller utsatt. Charterreisen er derfor det sikreste ferievalget, sier Christian Lunde.

Får støtte fra Apollo
- I motsetning til hva Europeiske Reiseforsikring gir utrykk for er det selvsagt helt trygt å bestille pakkereiser, sier Leo Berbu, administrerende direktør i Apollo, i en pressemelding.