Gå til sidens hovedinnhold

Trykkforskjeller skaper «Narve»

Les meteorologenes egne kommentarer om «Narve» og se på værkartene hvordan stormen oppstår.

Meteorolog Frode Håvik Korneliussen sier til TV 2 Nettavisen at det er svært sjeldent at så kraftig vind vedvarer i så mange dager på rad. I verste fall kan Vest-Finnmark få vind opp i storm helt frem til mandag.

40 minusgrader
I tillegg sender høytrykket mye kaldluft inn over Nord-Norge, og kombinert med den kraftige vinden gir dette en svært lav effektiv temperatur, gjerne ned mot 40 minusgrader, sier Korneliussen.

Høy temperatur på Svalbard
Kaldluften fører også med seg problemer i form av ising på båter og installasjoner til havs, siden sjøsprøyt svært raskt vil føre til is. På den annen side har den jevne tilførselen av luft fra sør ført til høy temperatur på Svalbard.

Les mer om været på Svalbard

Maks styrke på fredag
Natt til fredag vil stormen utvikle seg til sterk storm i Nordland og Finnmark. Det forteller meteorolog i Storm Weather Center, Frode Håvik Korneliussen, til TV 2 Nettavisen. Det blir ikke de store endringene i været i dagene fremover, og vinden vil nå sin maks styrke på fredag.
Den kraftige vinden ser ut til å bli roligere til lørdag, men vil trolig øke på igjen søndag og mandag i de nordligste områdene.
I tillegg kan det fredag komme nedbør i form av snø i Nordland.

Send dine bilder av uværet til:vaktsjef@nettavisen.no eller på mms med kode NATIPS til 1984

Sjekk været ditt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken