Tsjekkeren Roman Kreuziger overrasket mange da han gikk helt til topps i lørdagens tempoetappe i sykkelrittet Sveits rundt. Med den overlegne seieren overtok han også sammenlagtledelsen i konkurransen.

I søndagens niende og siste etappe kunne dermed den unge Liquigas-rytteren uten problemer sikre seg sammenlagtseieren i rittet.

- Dette er min første store seier som profesjonell syklist. Jeg hadde aldri deltatt i en tempoetappe med de aller beste før, men siden jeg lå på andreplass før det løpet hadde jeg troen på at jeg kunne vinne, sier Kreuziger til cyclingnews.com.

Astana-rytteren Andreas Klöden kom på andreplass totalt, mens den spanske Euskaltel-rytteren Igor Anton sikret seg tredjeplassen.

Den siste etappen, som ble vunnet av hjemmefavoritten Fabian Cancellara gikk fra Altford til Bern. Med søndagens etappeseier sikret sveitseren seg også poengtrøya i rittet. Française des Jeux-rytteren Phillipe Gilbert kom på andreplass.

- Ingen gjorde det enkelt i dag. Gilbert hadde et godt forsprang. Å vinne der jeg vokste opp er spesielt, sier Cancellara.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)