Gå til sidens hovedinnhold

- Tull med kondompenger

Ekspertenes råd om å gi gutter kondompenger er et tøyseforslag i kampen mot kjønnssykdommer, mener lederen av Røde Kors Ungdom.

(SIDE2): Sexolog og lege Kjell-Olav B. Svendsen lanserte torsdag en ny løsning for å få bukt med nordmenns vegring mot kondombruk. Han forsvarer forslaget sitt med at alle jenter vil fra 1. april i år få 100 kroner i måneden for å kjøpe p-piller.

Men dette synes ikke Røde Kors Ungdoms leder Alexander Vallestad ikke noe om. Organisasjonen jobber med forebygging av seksuelt overførbare sykdommer blant unge.

- Dette er bare tull. Det er bra med kreative forslag i kampen mot seksuelt overførbare sykdommer, men dette forslaget er altfor komplisert og vanskelig å organisere, sier Vallestad til TV 2 Nettavisen.

- Ikke bare guttas jobb
Røde Kors-lederen synes også at forslaget ville gitt feil signal i kampen mot kjønnssykdommer, fordi det er bare guttene som får kondompenger.

Les mer om helse her

- Vi mener at det er like mye jenters som gutters ansvar å forebygge slik sykdom, så det er ikke riktig at man bare gir kondompenger til guttene. Også jenter har et ansvar for å forebygge.

Vil legge ned barrierene
Vallestad sier at organisasjonen hans snakker med ungdom og sex hver dag. Erfaringen er at det er mange som vegrer seg mot å kjøpe kondomer i butikkene. Derfor mener han forebyggende holdningsarbeid er viktigst i kampen mot kjønnssykdommene.

- Vi savner et sterkere fokus på forebygging. Oppgaven vår er å prøve å legge ned barrierene mot det å skulle kjøpe kondomer. Derfor er det viktig at vi fokuserer mest på god undervisning for ungdom.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken