Gå til sidens hovedinnhold

Tung kveld for Alanzinho

Stabæks brasilianske stjerne overbeviste ikke.

RIO DE JANEIRO (Nettavisen):

Det ble en tung kveld for Alanzinho og Stabæk på Edson Passos-stadion i Rio de Janeiro lørdag. Stabæk møtte storlaget Botafogo i sin åpningskamp i Peregrino cup. Botafogo tok føringen fra start og vant til slutt 2-0.

Håper på lønnshopp
Alanzinho skal reforhandle sin kontrakt under Brasil-oppholdet, og lørdag var kvelden han skulle vise Stabæk-ledelsen hva han er verdt.

Allerede søndag setter Alanzinhos agent Marcelo di Almeida seg til forhandlingsbordet for å komme til enighet med Stabæk om brassens nye betingelser.

Både agenten og Alanzinhos stolte familie satt på tribunen under Stabæks kamp lørdag. Men det hjalp ikke den lille brasilianeren, som ble kåret til årets spiller i Nettavisen i 2007.

Feriemodus
- Det var tungt, sier Alanzinho til Nettavisen etter kampen. Han ble byttet ut mot slutten, og innrømmer at formen ikke er helt på topp.

- Jeg har bare trent en gang med laget her nede, og det var i går, forteller han. Før Stabæk kom til Rio torsdag, har Alanzinho feriert i hjembyen i flere uker. Og innsatsen lørdag bar preg av at han fortsatt var i feriemodus.

Motivasjonen skal det imidlertid ikke være noe i veien med.

Venter på tilbud
- Alanzinho elsker Stabæk, sier agent Marcelo di Almeida til Nettavisen. Han benekter at Alanzinho krever en lønnsøkning på flere millioner, og sier at verken han eller Alanzinho har lagt frem noen krav. Ifølge Aftenposten tjener Alanzinho rundt 400.000 i året i dag, mens det nye kravet skal ligge på nærmere 4 millioner kroner.

- Søndag er vårt første møte med Stabæk-ledelsen, og vi venter på et tilbud fra dem, sier han. Stabæk skal være villige til å gi Alanzinho en solid lønnsøkning, men neppe så mye som det Alanzinhos agent drømmer om.

- Alt jeg vil si, er at Alanzinho elsker Stabæk, gjentar han.

Hett
Peregrino-cupen startet i Rio i går. I 39 grader lørdag formiddag klarte Viking å snu 0-2 til 2-2. Senere spilte Start uavgjort 1-1 mot América. Stabæk var det eneste laget som tapte, men så er også Botafogo regnet som turneringens suverent beste lag.

Lørdag formiddag var det tomme tribuner på Américas hjemmebane, da Viking møtte Madureira. Botafogo klarte imidlertid å dra en god slump supportere til Edson Passos-stadionet, som ligger i en nabokommune til Rio.

Botafogo stilte med tilnærmet toppet lag, til tross for at trener Cuca i forkant sa at han ikke aktet å slite ut stjernene sine i treningskampene mot de norske lagene. Etter kampen sa Cuca at han rangerte Botafogos innsats som en sjuer på en skala fra en til ti.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping